Együttműködnek, aláírásokat gyűjtenek


2019-04-12 21:23:59  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Együttműködnek, aláírásokat gyűjtenek főképe
A pápai ellenzéki pártok tárgyalásokat folytatnak az őszi önkormányzati választással kapcsolatos együttműködésről, és amint megállapodás születik, a nyilvánosság elé állnak a konkrétumokkal - közölte Grőber Attila önkormányzati képviselő, az MSZP megyei elnökhelyettese a pénteki Fő téri sajtótájékoztatóján. Hozzátette, habár bizonyos szempontokból komoly ideológiai különbségek állnak fenn az ellenzéki oldal szereplői között, bíznak benne, hogy egy új társadalmi konszenzus érdekében megvalósítható a szükséges együttműködés, mivel a jelenlegi helyzetben csak egy az egy elleni megmérettetésben lehet politikai sikereket elérni a Fidesszel szemben.

Az aktuális sajtótájékoztató apropóját az adta, hogy Pápára látogatott az Európai Ügyészséghez való csatlakozást támogató aláírásgyűjtés kezdeményezője, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Kovács József, a Magyar Szocialista Párt pápai elnöke megjegyezte, a helyi ellenzék eddig több mint ezer szignóval járult hozzá az országos kezdeményezéshez. Grőber Attila úgy fogalmazott, Magyarországon új kiegyezésre, megegyezésre van szükség, legalább három szempontból: egyrészt a pártok között, másrészt a pártok és az állampolgárok viszonylatában, nem utolsó sorban pedig az alkotmányosság garanciáinak visszaállításában - utóbbit szolgálja a mostani aláírásgyűjtés. Kiemelte, az európai uniós forrásokat az emberekre, például az egészségügyre, az oktatásra kell fordítani, nem pedig luxusberuházásokra.

Hadházy Ákos szavai szerint az Európai Ügyészséghez való csatlakozást támogató aláírásgyűjtés valójában a korrupció ellen indult, annak visszaszorítását, megszűntetését szeretnék vele segíteni. Az országgyűlési képviselő azt tapasztalja, a magyar emberek többségét zavarja a korrupció, ezért is szerepel már több mint 530 ezer név az aláírásgyűjtő íveiken. Hadházy Ákos hangsúlyozta, egymillió aláírás összegyűjtése a céljuk, hogy ezzel nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra az Európai Ügyészséghez történő csatlakozás ügyében.

A Fő téri eseményen a Magyar Szocialista Párt, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció pápai szervezetei is képviseltették magukat.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet