Szépkiejtésből versenyeztek német nyelven


2019-04-20 18:21:56  | cikk: Babos Petra  | 


Szépkiejtésből versenyeztek német nyelven főképe
A Pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola évek óta otthont ad a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett német szépkiejtési versenynek. Az idei megmérettetésre három középiskola és négy általános iskola fogadta el a meghívást, így összesen 25 diák versenyzett.
-A verseny két fordulóban zajlott, az első fordulóban a zsűri előtt minden induló előadta a szabadon választott szövegét, majd a második részben egy ismeretlen szöveget kellett kifejező módon előadniuk. A délután különlegessége a dialektus, vagyis Mundart kategória, ahol a német nemzetiség anyanyelvén, nyelvjárásban mondták el a tanulók a szabadon választott szöveget. Idén nagy örömünkre négy kisdiák szerepelt ebben a kategóriában, ők sváb szövegeket tanultak meg. A résztvevők a verseny végén oklevelet és könyvutalványt kaptak a nemzetiségi önkormányzattól. A zsűri tagjai nyugalmazott némettanárok, a nemzetiségi önkormányzat tagjai és német anyanyelvű zsűritagunk is volt - emelte ki Gőgösné Bakos Adél, a nemzetiségi önkormányzat alelnöke, a verseny szervezője, aki hozzátette, a némettanárok minőségi munkát végeznek a nyelvoktatás területén, ezért külön köszönetüket fejezték ki.
A versenyen négy különdíj arany járt a Mundart nyelvjárásban indulóknak, valamint a zsűri nyolc arany, hét ezüst és öt bronzminősítést adott át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-12 13:52:50

Trianon emlékművek Veszprém megyében


ajánlott cikk főképe

2019-09-02 15:40:15

Rendőrök az iskoláknál


ajánlott cikk főképe

2019-07-14 08:41:51

A Pegazussal parádéztak a gyerekek


ajánlott cikk főképe

2019-07-01 18:20:00

Szennyvíziszapot szállítanak Pápa-Tapolcafőre


PÁPA időjárás