Sikeres volt a német szépkiejtési verseny


2019-04-24 13:42:59  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a német szépkiejtési verseny főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat.  Az ülésen Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta, a 2019. évi költségvetésről szóló PNNÖ határozatot azért kell módosítaniuk, mert megérkezett a működési célú- és a feladatalapú támogatás, valamint az elnyert pályázati összegek is.
-Működési célú támogatásunk 1.000.040 Ft, a feladatalapú 1.176.528 Ft, a két pályázatra pedig 200-200.000 Ft-ot nyertünk. A kiadásoknál az előző testületi ülésen már megszavaztuk, hogy támogatjuk az óvodát és az iskolát, ahol nemzetiségi oktatás folyik. A Rozmaring csoportot 30.000 Ft-tal, míg a Munkácsy iskolát 100.000 Ft-tal támogatjuk az idén is - emelte ki az elnök.
A második napirendi pontban Gőgösné Bakos Adél elnökhelyettes beszámolt a múlt héten lezajlott német szépkiejtési versenyről. Mint mondta, a megmérettetés nagyon sikeres volt, évek óta népszerű a verseny. Idén 25 tanuló vett részt, négy diák Mundart kategóriában versenyzett.
-A tanulók jól felkészültek voltak, minőségi előadásokat hallhatott a zsűri. A diákok minősítésekben részesültek, a zsűri oklevelet és könyvutalványt adott át a legjobbaknak - tudtuk meg a szervezőtől.
Vegyes ügyek keretében szó esett az ülnök választásról. Pápa városában hat ülnököt kell megválasztani, ebből egyre a nemzetiségi önkormányzat jogosult, de a PNNÖ tagjai nem kívántak élni ezen jogukkal.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-02 13:24:05

Játék és szórakozás - falunap volt Borsosgyőrön


ajánlott cikk főképe

2019-04-24 22:10:56

Beszámolókat hallgattak meg a részönkormányzatok


ajánlott cikk főképe

2019-07-05 21:34:20

Semmelweis-nap új köntösben


ajánlott cikk főképe

2019-05-26 17:59:46

Az embereket érdekli ez a választás, hiszen a családjaink, gyermekeink jövőjéről van szó - fogalmazott dr. Kovács Zoltán


PÁPA időjárás