Húsvéti játszóház az Erkelben


2019-04-25 10:11:56  | cikk:  | 


Húsvéti játszóház az Erkelben főképe
Az erkeles alsós tanulókat nemrégiben húsvéti játszóház várta az iskola udvarán. Már harmadszor pályáztak sikeresen a Boglárka Hagyományőrző Kulturális Egyesület felhívására, így annak tagjai idén is ellátogattak az iskolába. A tavaszi játszóházat összekötötték a húsvét-várással. Olyan feledésbe merült fajátékokat hoztak a gyerekeknek, amelyeken egykor dédszüleink játszottak. A tanulók játékos formában ismerkedhettek meg a húsvétra jellemző szokásokkal. Sok új játék várta őket a hagyomány jegyében: tojáslabirintus, tojásvezető, tojáskapkodó, böllérkirakó, csirkekeltető, padlásfosztogató, nyuszi-etető, tojásfestés, birkaterelő, pillangó, mesefa, csigacsalogató, csirkepofozó, horgászat, patkódobó, mérleg, puli-verseny, halacskaszemező, évszakkirakó, télűző, hordólovaglás, libatömés, sólyomreptetés, malom, állatos képkirakó, katicareptetés, rovásírásos memória, páros sí, mini gólyalábak, virágporzás méhecskével. A gyerekek kaptak egy gyűjtőkártyát, melyen az állomások piktrogamja állt. Ha sikerült teljesíteni az adott feladatot, aláíratták az állomásvezető nevelővel. 30 összegyűjtött pont esetén a tanulók jutalmul egy fanyakláncot nyerhettek. Remek hangulatban, villámgyorsan telt el a délután. Még az időjárás is kegyeibe fogadta a játszóház résztvevőit - tájékoztatta hírportálunkat Kindertné Surányi Lívia tanító.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-04-29 22:22:40

"A kereszténység nagy családján belül én a katolikus egyházat képviselem"


ajánlott cikk főképe

2019-03-26 21:00:03

Szeretet és szolgálat, azaz diakónia


ajánlott cikk főképe

2019-06-04 23:23:56

Közel négyszáz diák a munkácsys színházi bemutatón


ajánlott cikk főképe

2019-05-26 22:34:58

Ismét siker volt a Musica Pannonica Reformata


PÁPA időjárás