Betekintés a rendőrök munkájába


2019-04-27 13:49:06  | cikk: Babos Petra  | 


Betekintés a rendőrök munkájába főképe
Évek óta hagyomány, hogy a rendőrség napjához kötődően a Pápai Rendőrkapitányság megnyitja kapuit és nyílt napot szervez április 24-hez legközelebb eső szombaton. A nagy népszerűségnek örvendő programra idén is sok család kilátogatott, akiket ezen a napon a rendőrség munkatársai láttak vendégül.
Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója elmondta, számos, főként közlekedésbiztonsági  programmal várták az érdeklődőket.
-Felállítottuk a kerékpáros pályát, de gyakorolhatták a gyerekek a közlekedési táblákat, megtanulhatták a kerékpár kötelező tartozékait is. Kedvelt programelem, hogy közlekedési táblákat rajzoltathattak a kézfejükre és közlekedési matrica tetoválást is kaphattak a karjukra, valamint vidám aszfalt rajzokkal dekorálhatták a rendőrség udvarát. A legnagyobb szenzáció idén is a rendőrautó volt. Örömmel pattantak be a kocsikba, s néhányan még a szirénát, a villogót is bekapcsolták. Az idén egy rendőrmotoros is a vendégünk volt, így a rendőrmotort is megnézhették közelről a gyerekek, s fel is ülhettek rá. A felnőttek és a kicsik egyaránt szeretik a rendőrségi eszközbemutatót, kipróbálták a bilincset, a fegyvereket és a csapatszolgálati sisakot is felvették. Készültünk egy retró sarokkal is, amelyet nyugdíjas kollégánk, Jurkulják János gyűjteményéből rendeztünk be. Itt korabeli eszközöket mutattunk be, olyanokat, amelyet már a fiatalabb generációk nem ismerhetnek. Természetesen időként kinyitjuk az előállító ajtaját, ahol körülnézhetnek egy rövid időre a gyerekek, amint szintén nagyon élveznek. Az idei évben újdonságként elhoztuk a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság biztonsági öv szimulátorát, mellyel az volt a célunk, hogy a felnőttek megtapasztalják, hogy még egy alacsony sebességű ütközésénél is milyen nagy szerepe van a biztonsági övnek. A felnőttek kipróbálták a részegszemüveget, ezzel szemléltetve, hogy aki ittasan vezet, annak az érzékszerveire az alkoholos állapot rossz hatással van - tudtuk meg a címzetes rendőr alezredestől, aki hozzátette, a program célja az is volt, hogy megmutassák a rendőrség felújított épületét, udvarát, hiszen vannak olyan emberek, akik még nem látták ezt.
Benépesült a kapitányság udvara a nyílt napra

-A rendőrség munkáját teljes mértékben nem tudjuk bemutatni, hiszen nagyon sokféle tevékenységet végzünk, amelyek szabályokhoz kötöttek. Ugyanakkor a technikai eszközeik megtekinthetők és az is fontos, hogy az egyes állomásokon rendőrök foglalkoznak a látogatókkal, s így is közelebb hozzuk a rendőröket a lakossághoz- emelte ki a címzetes rendőr alezredes, majd hozzátette, a rendőri pálya az általános iskolások körében elég népszerű, ezért szeretnénk, ha a minél többen látnák ezen a hivatás sokoldalúságát.
A programon Piller József és kislánya, Piller Zsófia is részt vett, aki elmondta, már nem első alkalommal voltak a rendezvényen. Zsófi elmesélte, hogy biciklizett, tetoválást kapott a kézfejére. Piller József kiemelte, fontos a rendőrök munkája, hiszen az biztonságot sugall a lakosság felé.
A rendőrségi nyílt nap beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a résztvevők számos programon vehettek részt, megtekinthették a rendőrök munkaeszközeit és megtapasztalhatták a rendőri hivatás szépségeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-20 21:24:02

Kétnapos nemzetközi kutyakiállítás Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-03-07 22:12:30

Tényleg megérdemlik - 25 éves a Pápai Musical Stúdió


ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól