Igazságos döntetlen


2019-04-28 19:45:45  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Igazságos döntetlen főképe
Továbbra is veretlen Lengyel Ferenc irányítása alatt a Perutz FC, mely a Sárvár felett aratott idegenbeli siker után odahaza 1-1-es, igazságosnak mondható döntetlent ért el az újonc Komárom ellen.

2018 novemberében volt legutóbb példa arra, hogy a Perutz FC két egymást követő mérkőzésen győztesen vonuljon öltözőbe. Mivel a pápaiak a legutóbbi fordulóban Sárváron nyerni tudtak, itt volt az esély, hogy ismét duplázzanak.

A kezdő sípszótól kezdve nagy nyomás alá helyezte a Komáromot a pápai alakulat, ami mindjárt az első percben egy felső kapufában volt tetten érhető: Ivancsics szabadrúgását Nagy Tamás csúsztatta a keresztlécre. A fehér mezes vendégek kontratámadásokból tudtak csak a hazai kapuig eljutni, a 16. percben Végh Tibor próbálkozásánál kellett Sántának először játékba avatkoznia. A kezdeti lendület az első negyed óra végén alábbhagyott, bő húsz percet kellett várni a következő helyzetre, Kenesei bal lábas lövését Sánta ütötte ki. A félidő hajrájához közeledve Schiller jobb oldali beadását Kenesei egyből a bal oldalon érkező Tóth Alex elé továbbította, aki a kivetődő pápai hálóőr mellett a jobb kapufát találta el. Amilyen jól indult az első félidő hazai szempontból, olyan rosszul kezdődött a második, ugyanis mindjárt az első percben Dóczi rúgta fel Végh Tibort a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Kenesei a jobbra vetődő Sánta mellett a kapu bal oldalába helyezte 0-1. A gól után nagy erőket mozgósított a Pápa az egyenlítésért, előbb Vallejos szólója után védett Szabó, majd Bohner és Ivancsics tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, a játékvezető sípja azonban néma maradt. A 71. percben góllá értett a hazai nyomás, egy szöglet után Tóth Milán beívelését a hosszú kapufánál érkező Ivancsics közelről belsőzte a léc alá 1-1. A mérkőzés utolsó gólhelyzete a 76. percben alakult ki, Kenesei szabadrúgására a csereként pályára lépő Szigeti ért le. Az utolsó 15 percben mindkét együttes őrizte az egy pontot, így maradt az összességében reálisnak mondható döntetlen.

Perutz FC - Komárom VSE 1-1 (0-0) Gsz.: Ivancsics ill. Kenesei

Lengyel Ferenc: A legutóbbi három mérkőzésünkből a mai volt a legnehezebb ellenfél. Jól kezdtünk, 15-20 percig az történt, amit mi szerettünk volna, utána kissé szétestünk, szerkezetet is kellett váltanunk. A második félidő elején tapasztalt rövidzárlat után azt játszottuk, amit a szünetben megbeszéltünk, egygólos hátrányból borzasztó nehéz volt visszajönni, de ilyen a futball. Az utolsó tíz percben úgy láttam, mindkét csapat megelégedett a döntetlennel, emiatt a hajrá nem volt épp színvonalas, de pozitívum, hogy az edzőváltás óta nem kaptunk ki.

Perutz stadion, 400 néző, v.: Szommer (Illés, Vörös). Perutz FC: Sánta (Szigeti 59.) - Nagy T., Császár (Tiba 76.), Dóczi, Bohner - Baldauf, Jurik (Szilágyi 46.), Hanzl, Tóth, Vallejos - Ivancsics, edző: Lengyel Ferenc. Komárom: Szabó M. - Schiller, Katona, Koronczai, Tóth I., Módi (Hajba 78.) - Végh B., Tóth A. (Vincze 51.), Végh T., Bán - Kenesei, edző: Bozsik Péter.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-26 12:05:14

Öt nap a tó partján


ajánlott cikk főképe

2019-11-04 19:00:30

Kevés hiányzott a fordításhoz


ajánlott cikk főképe

2019-07-19 10:52:47

Nehéz sorsolást kapott a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2019-08-31 14:27:02

Esélyesként lép pályára a Perutz FC


PÁPA időjárás