Május 25-én ismét Jason McIlvaine Örömfutás


2019-05-02 11:39:44  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Május 25-én ismét Jason McIlvaine Örömfutás főképe
A Fő térről május 25-én nyolcadik alkalommal rajtol el a Stratégiai Légiszállító Képesség szervezésében a Jason McIlvaine Örömfutás.

Az esemény - amely 2012-ben Tavaszi Örömfutás néven indult - immár annak az elhunyt amerikai katonának, Jason McIlvaine-nek a nevét viseli, aki az egyik ötletgazdája és a szervezőcsapat motorja volt az első pápai Tavaszi Örömfutásnak, ám 2014-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt.

A rendezvény az évek során túllépett egy szokványos futóverseny keretein. Célja, hogy egy igazi családi nap kerekedjen a város szívében különféle színpadi rendezvényekkel, tűzoltó- és rendőrautó kiállítással és programokkal a legkisebbeknek is. Egy floorball pályát is felállítanak a szervezők a Fő téren, hogy megismertessék és népszerűsítsék az eseményre ellátogatókkal a nemzetközi SAC csapat egyik kedvenc sportját. Mint minden évben, a futás idén is egy helyi szervezetet támogat, a befolyt regisztrációs adományokból ezúttal az Anna téri gyermekorvosi rendelőt segítik.

A Jason McIlvaine Örömfutás egy nagy formátumú összefogás eredménye. Az önkéntes szervezőcsapatban a nemzetközi Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) program szervezetei, a NATO Légiszállítást Kezelő Programiroda (NAM PO), a Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) és a Boeing vállalat, valamint a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér képviseltetik magukat, Pápa Város Önkormányzata, mint minden évben, most is a rendezvény mögé állt.

A versenyen öt kilométeres futásra, két kilométeres gyaloglásra várják az érdeklődőket, a gyerekek pedig egy 400 méteres futás során tehetik próbára kitartásukat. A regisztráció május 25-én 13 órakor kezdődik. Nevezési díj nincs, a résztvevők pénzadománnyal járulhatnak hozzá a gyermekorvosi rendelő támogatásához és a rendezvény sikeréhez - olvasható a szervezők felhívásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-07 16:06:22

Május 10-én ismét együtt mozdulhat a város


ajánlott cikk főképe

2019-06-21 11:37:15

Kispályás foci: A Spartacus és Nagygyimót nyerte a tavaszi szezont


ajánlott cikk főképe

2019-09-01 19:38:28

Újabb magabiztos idegenbeli siker


ajánlott cikk főképe

2019-04-28 19:45:45

Igazságos döntetlen


PÁPA időjárás