Joguk van a teljes értékű élethez – Fogyatékkal Élők Kulturális Fesztiválja


2010-06-03 12:18:51  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Joguk van a teljes értékű élethez – Fogyatékkal Élők Kulturális Fesztiválja főképe
A pápai ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. E jeles alkalomból rendezték meg a Fogyatékossággal Élők Kulturális Fesztiválját az Edvy Malom Fogadóban. A programon a pápai intézmény társintézményei is részt vettek, köztük az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a dákai Batthyány Ilona Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, a Lesencetomaji Fogyatékosok Otthona képviselői és ellátottjai, de itt voltak a Balla Róbert Téri Általános Iskola diákjai valamint a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Pápai Szervezete tagjai is. A rendezvény fővédnöke dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő volt, aki beszédében a fogyatékkal élők mellett tevékenykedő gondozók munkájának jelentőségére hívta fel a figyelmet. 
- Mind a családtagok, mind a gondozók tevékenysége egy rendkívül nehéz, sokrétű és türelmet igénylő feladat. Mi, városvezető képviselők csak köszönettel tartozunk azoknak a különböző településeket dolgozó munkatársainknak, akik mindezt hivatásszerűen felvállalják. És természetesen azoknak a szülőknek és hozzátartozóknak is, akik ebben segítségükre vannak – hangsúlyozta beszédében Pápa polgármestere.
Az alkalmon Csőréné Pőr Eszter, az Egyesített Szociális Intézmények igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében összefoglalta az intézmény megalakulásának körülményeit, s az azóta eltelt 10 év eredményeit. Kihangsúlyozta, a mai nap jó példa arra, hogy a fogyatékkal élőknek is joguk van egy minőségibb élethez, az épekhez hasonló azonos életformához és az esélyegyenlőséghez – fogalmazott az igazgató.
A rendezvényen kulturális műsorral, zenés, táncos produkciókkal léptek fel a társintézmények ellátottjai. A pápai Fogyatékosok Nappali Intézménye gondozottjai afrikai zenére részletesen kidolgozott tánckoreográfiával szórakoztatták a megjelenteket.
Az alkalomhoz kapcsolódott egy fotókiállítás is. Horváth Melindától, a szervezőintézmény szakmai vezetőjétől megtudtuk, a Másképp címet viselő kiállítás az intézmény 10 évét öleli fel, annak feledhetetlen pillanatait. A fotók kiválogatásában és a tárlat összeállításában Horváth Géza fotóművész volt a szervezők segítségére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-20 09:47:37

Szünetelnek a nyilvános szentmisék a katolikus templomokban


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 20:34:20

A piros lap mögött, avagy hatósági házi karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 11:02:23

Megrongálták a piac fémszerkezetét (frissítettük cikkünket)


ajánlott cikk főképe

2020-04-15 18:39:28

Indul a téglagyári úti sportcentrum székházának építése