Harmadikak lettek a tarczysok az északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedőn


2019-05-06 15:01:39  | cikk: Babos Petra  | 


Harmadikak lettek a tarczysok az északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedőn főképe
Nemrégiben Győrben zajlott az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" vetélkedőjének döntője, amelyen az elődöntőkön legjobban szereplő 8 iskola csapata küzdött meg egymással az értékes nyereményekért. A vetélkedősorozat megvalósítását az OTP Fáy András Alapítvány, a Pénziránytű Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett különböző nyeremények felajánlásával az OTP Bank is támogatta.
Pápát a Tarczy Lajos Általános Iskola képviselte a megmérettetésen.
Venczel Csaba igazgató elmondta, nagy örömükre a felmenő rendszerű pénzügyi versenyen a tarczys lányok, Gáncs Luca Panna, Bacsó Szilvai és Érsek Alexandra harmadik helyezést értek el, amire rendkívül büszkék. A 200.000 Ft-os nyereményt az iskola kapta, de természetesen a lányok is adhatnak tanácsot, hogy mire költsék ezt a szép összeget.
A vetélkedőt megelőző roadshow-n részt vevő általános iskolák diákjai egy komplex szakmai programsorozat részesei lehettek, amelynek célja az volt, hogy résztvevők edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatok során bővíthessék pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket.
Érsek Alexandra 8. c osztályos diák elárulta, az elődöntőben másodikak lettek, így bejutottak a döntőbe is.
-Mindhármunkat érdekel a pénzügy, s úgy gondoltuk, hogy a felnőtt korukban is hasznosítani tudjuk az itt szerzett információkat, tapasztalatokat, ezért gondoltuk, hogy benevezünk. Én a takarékoskodásról sokat tanultam, és ezt hasznosnak is ítéltem. Én például mindig teszek félre a zsebpénzemből, illetve szeretnék a továbbtanulásomra is spórolni, valamint egy laptopot is szívesen vennék - mesélte a fiatal lány.
Gáncs Luca Panna 8. e osztályos hozzátette, a verseny nagyon jó és sokszínű volt, minden feladatot élveztek, mert játékosak voltak. Örök élmény marad ez a verseny számukra.
-A feladatok elsősorban a takarékosság és a bankok témakörében zajlottak. Minden feladatnál törekedtünk arra, hogy a maximumot hozzuk ki- fűzte hozzá Panna, akitől megtudtuk, a nyereményt szerintük egy új fényképezőgép vagy televízió vásárlásra kellene költeni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-10-06 18:31:20

Érdekességek a Szent Koronáról


ajánlott cikk főképe

2019-10-13 12:41:03

Jótékonysági koncert az evangélikus templomért


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 23:48:56

Először csak óvatosan egy-két cseppet, utána majd lassan lehet többet-többet


ajánlott cikk főképe

2019-10-24 17:17:57

Halloween-parti a Tarczyban