Embert próbáló időjárásban tekertek


2019-05-06 17:02:07  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Embert próbáló időjárásban tekertek főképe
Egy 150 kilométeres etappal zárult az idei Carpahtian Couriers Race kerékpárverseny, melynek célja ezúttal is Pápa városában volt.

Rettenetes időjárási körülmények, három fok, szakadó eső és helyenként orkán erejű szél fogadta az egyik legnagyobb presztízsű U23-as szakaszversenyen a Carpathian Couriers Race ifjú bringásait a viadal záró szakaszán, Veszprém és Pápa között. A mezőny Pula, Tapolca, Nyirád és Devecser érintésével érkezett Pápára. A hazai színeket, a magyar nemzeti válogatott - Dina Dániel, Orosz Gergő, Szöllősi Ferenc és Vas Balázs - valamint a lengyel CCC Development Team szerelésében Valter Attila képviselte - írja a velo.hu.
A rajtot követően egy hét fős szökés alakult, az elmenés legnagyobb előnye két perc környékén tetőzött. Az öt fősre csökkenő sor végül egy perces előnnyel ért haza, a sprintet a lengyel Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team) nyerte az olasz Nicola Venchiarutti (Team Friuli) és a szlovén Jaka Primozic (Cycling Team Kranj) előtt. Legjobb magyarként Valter Attila (CCC Development Team) a hetedik helyen zárt 59 másodperces hátránnyal. A szakasz nehézségeit jól mutatja, hogy mindössze 48-an értek célba a 39,73 kilométer/órás átlagot hozó napon.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a szakadő eső miatt a Városi Sportcsarnok előterében került sor, ahol Sigmond Eszter versenyigazgató azt mondta, le a kalappal a versenyzők előtt, amiért ilyen időjárási körülmények között is teljesítették a távot.
- Sajnos több ízben is volt bukás az idei versenyen, egy sérültet az ajkai kórházba is be kellett szállítani, reménykedünk benne, hogy nincs komoly baja. A szervezés jelesre vizsgázott, gördülékenyen zajlott a megmérettetés, ehhez az is kellett, hogy Pápa és Veszprém is a verseny mellé állt. 25 csapat 125 kerékpárosa állt rajtvonal mögé, Európa szinten minden országa képviseltette magát a lengyeleken, hollandokon, németeken át a szlovákokig, fehéroroszokig. 

Összetettben a holland Marijn van den Berg (Metec-TKH) diadalmaskodott, aki a fiatalok összevetésében is első lett, a hegyi különversenyt a holland Gijs Leemreize (Sensa-KVK) nyerte, a csapatok között pedig a lengyel CCC Development Team volt a legjobb.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-08 10:36:05

A maratoni távra is várják a jelentkezőket


ajánlott cikk főképe

2020-01-16 15:09:37

Nyolc edzőmeccs a Perutz programjában


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 17:52:33

Vége a kosárlabda-szezonnak


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 13:42:18

Március 18-ig lehet nevezni a kispályás bajnokságra