Látványos kísérletek a Tarczyban


2019-05-08 21:53:16  | cikk: Babos Petra  | 


Látványos kísérletek a Tarczyban főképe
Egy sikeres EFOP pályázatnak köszönhetően az ELTE tudománynépszerűsítő csapata járja az ország általános-és középiskoláit, bemutatva ezzel a természettudományokat játékos formában. Pápára két intézménybe, a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolába és a Tarczy Lajos Általános Iskolába látogatott el a fiatalokból álló csapat.
Leelőssy Ádám, az ELTE Meteorológiai Tanszékének adjunktusa elmondta, a tudománynépszerűsítő csapata ezúttal egy vegyészből, két fizikusból és egy meteorológusból állt össze.
-Látványos és érdekfeszítő kísérleti bemutatóval és előadással igyekszünk a gyerekeknek bemutatni a természettudományok szépségeit, hiszen a természettudományok szeretete az általános iskolában kezdődik - emelte ki Leelőssy Ádám, aki hozzátette, a bemutatónak nem a tanítás a célja, hanem a természettudományok érdekességeinek felvonultatása, főként kísérleti példákon keresztül.
A bemutatón például hidrogénnel feltöltött lufikat a kezükben foghatták a gyerekek, s úgy tapasztalhatták meg a robbanó gáz hatásait, de volt olyan is, hogy egy 500 Ft-os meggyújtva hogyan kerülhető el, hogy az elégjen.
A kísérletek után előadásokat hallgathattak meg a diákok az egyetemi hallgatók és az adjunktus tolmácsolásában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-16 09:20:50

Folytatódik a lakossági textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-08-03 12:38:16

Kárt okoznak a túlnőtt növények


ajánlott cikk főképe

2020-07-08 17:47:22

Munkák a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 12:48:17

Ma marják, holnap aszfaltozzák a Somlai úti csomópontot