Járási angol és német nyelvi verseny a Munkácsyban


2019-05-09 07:58:22  | cikk: Babos Petra  | 


Járási angol és német nyelvi verseny a Munkácsyban főképe
Közel huszonöt éve a németet, ötödik éve pedig az angol nyelvi versenyt is megszervezik a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.
A versenyen idén 36 diák vett részt 10 iskolából. Szücs Judit, az idegennyelvi-munkaközösség vezetője, a verseny szervezője elmondta, a verseny célja, hogy tehetséges diákok megmérettessék magukat, motivációt kapva a további nyelvtanuláshoz, illetve a diákok egy kicsit a vizsgákra is készüljenek ezzel a megmérettetéssel, ami hasonló, mint a nyelvvizsgák, hiszen kell társalogni és egy képről mesélni. A mai versenyre a legjobbak kerültek be, mert egy írásbeli forduló előzte meg a szóbelit. A diákok két korcsoportban, az 5. és 6. osztályosok, két kategóriában versengtek a két tagból álló szakmai zsűri előtt. A szakavatott zsűri a pontozásnál figyelembe vette a szókincset, a nyelvhelyességet, a kiejtést és a kommunikációs készséget is - mondta Szücs Judit.
A zsűriben az angolosoknál helyet foglalt Németh Éva és Layné Árki Gyöngyi, míg a németeseknél, Gerecs Magdalena, Jankó Jana, Bíró Jenőné és Bella Nikolett nyelvtanárok.
A legjobbakat oklevéllel és könyvvel jutalmazták.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-01 09:59:52

Kánikulai melegben búcsúztatták a nyarat a Játszótéri Napon


ajánlott cikk főképe

2019-09-03 07:52:43

Van jövőképünk - dr. Áldozó Tamás a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Körben


ajánlott cikk főképe

2019-11-25 19:03:22

Megkezdődött a jubileumi hét a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2019-11-06 23:01:06

"A tanítás nem tudomány, hanem művészet"


PÁPA időjárás