Munkácsys siker a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen


2019-05-09 17:03:47  | cikk: Babos Petra  | 


Munkácsys siker a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulója, Böröczky András Bálint 5. b osztályos diák a nemrégiben megrendezett VI. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen kiemelkedően teljesített, Andris a több fordulóból álló megmérettetésen, melyen még határon túl élő magyar tehetségek is részt vettek, első helyezést ért el.
Stoffer Anita tanító, matematika tanár elmondta, nagyon büszkék Andrásra, aki szép eredménnyel tért haza a nemzetközi versenyről. A Kárpát-medencében a matematikát több helyen tanítják magyar nyelven. A különböző országokban tanító magyar anyanyelvű matematikatanárok régóta érezték, hogy a meglévő matematika versenyek mellett szükség van egy szélesebb körű rendezvényre, ahol a különböző régiókban élő diákok találkozhatnak, összemérhetik tudásukat, erősíthetik együvé tartozásukat.
-A versenyre nem volt egyszerű a bejutás. Andrisnak több fordulóban is jól kellett teljesítenie. Az első fordulót az iskolában írták meg, ahonnét a legmagasabb pontszámot szerzett diákok juthattak tovább a megyei döntőre. Andris itt első helyezett lett maximális pontszámmal. Veszprém megyéből összesen három tanulót hívtak meg a nemzetközi megmérettetésre. Nagy megtiszteltetés volt számunkra már az is, hogy a nemzetközi versenyre meghívást kaptunk, ahol aztán sikerült az első helyet elhoznia az ifjú tehetségnek - emelte ki a tanítónő.
-Andris egy született tehetség, aki különleges matematikai gondolkodással rendelkezik. Hamar feltűnt, hogy az élet minden területén képes felfedezni a matematikát, úgymond „matematikai szemüvegen” keresztül nézi a világot. Hihetetlenül jó a matematikai problémamegoldó képességes, ami fontos, mert a versenyeken mindig adódnak újfajta matematikai problémák, amelyekkel korábban esetleg nem találkoztak. Andris sokoldalúan megközelíti e problémákat, s próbálja a lehetséges összes megoldást megtalálni. Önértékelése reális, ami szintén fontos és elengedhetetlen. Andris ezen verseny eredményeit is meg tudta jósolni - mondta Stoffer Anita, aki kiemelte a család szerepét is, akik mindenben támogatták  a diákot. Külön köszönet jár az Észkerék Egyesületnek és a matematika szakkörnek a felkészítő munkáért.
Böröczky András idén sok versenyen vett már részt, szinte minden hónapban megmérette magát városi, csapat és online matematika versenyen is. Idén még két komoly verseny országos döntője vár rá, májusban és június elején.
-Lakiteleken volt a verseny, ahol nagyon jól érzetem magamat. Két fordulója volt. Mindegyiken négy feladatot kaptunk, amelyeket két óra alatt kellett megoldani. Volt egy úgynevezett Kecske kupa csapatverseny, ahol hárman voltunk a csapatban, ott én voltam csak ötödikes a többiek hatodikosok, ott tizennegyedikek lettünk - mesélte az ifjú matematikus, aki hozzátette, már nagyon sok versenyen vett részt, örül, hogy első helyezést sikerült elérnie. Andris sokat matekozik, főként hétvégenként old meg feladatlapokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 22:43:15

A pápai kórház megtette a szükséges óvintézkedéseket a betegek és dolgozók védelmében


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-03-12 12:41:50

Dr. Áldozó Tamás: Szeretném felhívni a figyelmet a józan, felelősségteljes magatartásra