A mentősök munkájába pillanthattak be a gyerekek


2019-05-10 14:22:52  | cikk: Babos Petra  | 


A mentősök munkájába pillanthattak be a gyerekek főképe
Gyermekcsoportokat láttak vendégül a Pápai Mentőállomáson a Mentők Napja alkalmából, csatlakozva ezzel az országos kezdeményezéshez. Az Országos Mentőszolgálat elődje, 1887. május 10-én alakult meg Budapesten Önkéntes Mentőegyesület néven, Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ben állami feladattá vált, amikor május 10-én megalakult az Országos Mentőszolgálat. Azóta minden év május 10-én ünneplik a Mentők Napját Magyarországon. Ez alkalomból szervezett nyílt napot a Pápai Mentőállomás az óvodásoknak és a kisiskolásoknak. A programra több száz kisgyermek és felnőtt látogatott el, akik betekintést nyerhettek a mentősök munkájába, megtekinthették az autókat és a jól felszerelt eszközparkot is, de megismerkedtek az újraélesztés helyes technikájával és a Lucas 2 életmentő készülékkel is.
Hírportálunk ottjártakor több iskolai és óvodai csoport is nézegette a mentőautókat. A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola 1. z osztályos diákja, Merétey Bendegúz elmondta, nagyon tetszett neki a mentőállomás, ahol korábban még sosem járt. Szerinte a legizgalmasabb az újraélesztés volt és vadonatúj mentőautó, ami nagyon hatalmas. Boros Lizettnek szintén az újraélesztés tetszett, mint mondta, soha nem látott még ilyet, de örült, hogy a nyílt napon erre is lehetősége volt.
Major Roland, a Pápai Mentőállomás vezetője kiemelte, elsősorban szervezett óvodai és iskolai csoportok érkeznek hozzájuk, de bárki betekinthet a munkájukba ezen a napon. Nagy örömükre, a látogatók száma évről-évre meghaladja a háromszáz főt, a gyermekeket elsősorban a mentőautó, a villogók és a szirénázás érdekli.
A mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, az év elején egy sikeres közbeszerzésnek köszönhetően egy új esetkocsival bővült a gépkocsiparkjuk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-13 18:10:26

Családi fotóalbum - Oláh Sándorné Nagy Gabriella


ajánlott cikk főképe

2020-01-14 17:57:15

Folyik az új lakcímkártyák kiadása


ajánlott cikk főképe

2020-01-01 14:12:04

Szolgálatban szilveszterkor


ajánlott cikk főképe

2019-10-17 22:59:43

A lelkészek és a gondnok


PÁPA időjárás