Színes produkciók a X. Tarczy-gálán


2019-05-11 08:48:02  | cikk: Babos Petra  | 


Színes produkciók a X. Tarczy-gálán főképe
Zsúfolásig telt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Tarczy Lajos Általános Iskola évzáró gála ünnepségre. Az est nyitányaként az Óz című színdarabot az iskola színjátszó csoportja mutatta be.  A Tarczy-gálán 25 színesebbnél színesebb produkciót láthatott a közönség, melyek között tánc, zene, vers és jelenet is szerepelt.
A bemutatót hét blokkra osztották a szervezők. A második részben gitár duó, fuvola, tánc és vers színesítette a palettát. A harmadik blokkban az 1.e, 5.e osztályosok a Walking in the jungle című dalra táncoltak, majd Keresztes Csenge és Reményi Réka 4.e osztályosok a Nyugi, doki! című dalt énekelték. Ezt követően Shakira: Waka, Waka című slágerére a 3. a osztályosok táncoltak, őket az 5. e követte Bajnokok leszünk táncukkal. Az első felvonást a 2. e tánca és a Black Bunny rockysainak lendületes produkciója zárta.
A második felvonást Gáncs Luca és Kádi Patrícia 8.e osztályosok közös éneke nyitotta. Őket a pedagógus kórus váltotta, akik „Dalban mondták el” előadásukat. Kiss Csenge 6.e osztályos diák Roald Dahl: The Dentist and the Crocodile -t szavalta, majd az iskola énekkara lépett színpadra. A hatodik blokkot a Hófehérke paródia nyitotta a 6. c tolmácsolásában, majd a 3. e-sek emoji táncára tapsolhattak a vendégek. Őket Lencse Luca szavalata követte. A blokkot a 4. e-sek különleges Lights in the dark tánca zárta. Buti Alíz 1.a osztályos népdalt énekelt, a 4.c osztály a Tavaszi szél című dalt adta elő. Szakács Panka 1. e osztályos Szabó T. Anna: Zenebona című versét szavalta el, majd az 1. e osztály a Magyar vagyok című dalt adta elő. Végül Szabó Botond 7. e osztályos Kányádi Sándor: Előhang című versét mondta el.

A műsor zárásaként Venczel Csaba iskolaigazgató szólt az egybegyűltekhez, aki köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki a gála megszervezésében és lebonyolításában közreműködött.
A fináléban közel 300 diák és felkészítő tanáraik léptek a színpadra, akik a Kócos kis ördögöket énekelték.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-26 16:56:46

Cseppképpont - Kamarakiállítás nyílik szombaton a Kékfestőben


ajánlott cikk főképe

2020-03-05 20:20:06

Ismét Musica Pannonica Reformata


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 18:15:17

Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának


ajánlott cikk főképe

2020-05-16 10:45:55

A koronavírus személyes történeteit gyűjti össze a Gróf Esterházy Károly Múzeum