Klubcsúcsok dőltek meg


2019-05-15 11:59:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Klubcsúcsok dőltek meg főképe
Három korcsoportban is megdőlt a pápai kalapácsvető klubcsúcs a Veszprémben megtartott Kis Károly Emlékversenyen, melyet a Pápai Atlétikai Club a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal (VEDAC) közösen rendezett.

Pápai szempontból kiemelkedően sikerült az emléknap, melyre több mint 250 nevezés érkezett. Kalapácsvetőink hat, futóink hét fős csapattal tisztelegtek a kiváló edző emléke előtt.

- A verseny nagyon jól sikerült, hiszen minden pápai induló egyéni csúcsot ért el, sőt Sztupák Lászlónak (73.91 méter), Füredi Dánielnek (74.71) és Nagy Gergelynek (68.68) köszönhetően megdőlt a klub serdülő, ifjúsági és felnőtt kalapácsvető csúcsa is - tájékoztatott Varga Patrik, a dobók felkészítője. - A legkisebbeknél Füredi Dominik a négy kilogrammos szerrel egyéni csúcsot ért el, a serdülőknél Füredi Dániel első (74.71), Tóth Richárd Soma második (69.45) helyezett lett. Az ifiknél Sztupák László új pápai csúcsa egy rendkívül szoros versenyben a második helyhez volt elegendő, mindössze tíz centiméterrel kapott ki szombathelyi riválisától. Újoncot is avattunk az évadnyitón, Karvas Máté eredménye (35.51) nagyon biztató a jövőre nézve. A nap megkoronázásaként a felnőttek között Nagy Gergelyt másodikként (68.68) szólították a pódiumra, amivel megdöntötte hat évvel korábban felállított egyesületi csúcsát.

Mórocz Katalin és Gelencsér Róbert vezetésével az év első pályaversenyén a futók is jó eredményeket értek el, többen is éremmel utaztak haza.

- Több újoncot is avattunk a bajnokságon, Takács Míra távolugrásban második helyen végzett, 80 méteres síkfutásban épphogy lecsúszott a dobogóról, negyedik lett - fogalmazott Gelencsér Róbert, a PAC edzője. - A serdülő lányok között Flórián Rebeka távolugrásban aranyéremmel gazdagodott, 800 méteren pedig ötödikként ért célba. A fiúk között Horváth Bendegúz egy szerény mezőnyben lett a legjobb, az ifiknél 800 méteren Figerl Boldizsár is a legjobbnak bizonyult. Összességében elégedettek vagyunk a gyerekek eredményeivel, bizakodva várjuk a zalaegerszegi váltó országos bajnokságot.

Az emlékverseny után Debrecenbe, az országos csapatbajnokságra utaztak a kalapácsvetők, ahol a Füredi Dániel, Tóth Richárd Soma, Füredi Dominik, Füredi Dávid, Horváth Áron összetételű serdülő csapat első helyezést ért el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek


ajánlott cikk főképe

2020-05-26 14:27:49

A tervek szerint idén is lesz úszótábor


ajánlott cikk főképe

2020-07-13 20:20:59

Elkészült az NB III csoportbeosztása


ajánlott cikk főképe

2020-06-24 19:49:50

Munkába állt a Perutz FC