Népdaléneklési versennyel kezdődött az Allegro Napok


2019-05-15 17:53:00  | cikk: Babos Petra  | 


Népdaléneklési versennyel kezdődött az Allegro Napok főképe
Az Allegro Alapfokú Művészeti Iskolában a hagyományokhoz hűen májusban tartják az Allegro Napokat, melynek keretein belül versenyeket szerveznek. A járási népdaléneklési versenynek a Jókai Mór Városi Könyvtár olvasóterme adott otthont. Idén 130 tanuló nevezett, összesen 5 korcsoportban. Délelőtt 23 egyéni, 12 csoportos, délután pedig 22 egyéni, 3 csoportos és 3 csoportos kánon éneklést hallhatott a közönség. A verseny nyitányaként együtt énekeltek a diákok.
Szili Gabriella igazgatótól megtudtuk, a versenyt egész naposra hirdették, hiszen délelőtt a kisebbek, délután a nagyobbak, a felsősök mérettették meg magukat. Az idei évben nemzetiségi éneklés is színesítette a palettát a kánon mellett, és óvodások is felléptek.
-Nagy örömünkre évről évre egyre népszerűbb a verseny. Idén három népdalt énekeltek a diákok a korosztályuknak megfelelően, amelyek parlando, rubato és tempo guisto előadásmódúak voltak.
A műsorszámokat háromtagú zsűri értékelte. A zsűri az értékelésnél figyelembe vette a tiszta éneklést, a kottahű dallamtudást, az előadásmódot és a tempót is. A verseny végén minden résztvevő minősítésben részesült. A zsűri elnöke, Navratil Andrea népdalénekes volt, aki elmondta, jók ezek a megmérettetések, hiszen motiválják a gyerekeket nap mint nap arra, hogy népdalokat tanuljanak. Ezek az alkalmak sosem a versengésről szólnak, a lényegük a közös éneklés és együttlét, s ha már több mint száz gyermek összegyűlik énekelni, az mér ünnep. Nagy öröm számára, hogy ennyire sok gyerek nevezett a versenyre. Az értékelésnél fontos, hogy a diákok a hozzájuk legközelebb álló éneket válasszák, mivel az éneklés lélekszó.
Az Allegro napok május 23-án zongoraversennyel folytatódik a Huszár Közösségi Házban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-02 22:59:09

Dalos Fő tér


ajánlott cikk főképe

2020-06-12 11:43:16

Új termékek a Pápai Hústól - Vegán Pápai Ízek


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 17:16:10

Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 20:39:25

Készül a tómeder a Schwenczel réten