Műsorváltozás a bérletben


2019-05-15 22:09:34  | cikk: ha  | 


Műsorváltozás a bérletben főképe
A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló zenei hangversenysorozatot indított útjára 2019-ben. A különleges akusztikájú Református Ótemplom ad otthont a koncerteknek, a hazai zenei élet itthon és külföldön is elismert szólistái lépnek fel itt, valamint a városban élő művészek is gazdagítják a programot. Az első koncert márciusban volt, akkor Bálint János fuvolaművész varázsolta el a közönséget, zongorán kísért Németh-Vékes Erzsébet.

A második koncert május 25-én lesz. A hangversenyen a kiadott műsortól eltérően, Mérei Tamás betegsége miatt, Karasszon Eszter csellóművész lép fel. De zenél az alkalmon Varga Gábor klarinétművész és Németh-Vékes Erzsébet zongoraművész is.

Karasszon Eszter öt évesen, óvodásként kapta meg az első csellóját, s mindössze nyolc évesen - a mezőny legfiatalabbjaként - elindult az első országos versenyén, ahol sikerrel szerepelt. 2016-ban kitüntetéssel diplomázott a Zeneakadémián, ahol mestere Onczay Csaba volt. A diploma megszerzése óta is több szálon kapcsolódik a Zeneakadémiához, egyrészt a doktori iskolát végzi, másrészt bekerült az egyetem Karrierirodájának menedzseltjei közé. Játszik szólóban, kamarafelállásban, zenekarban, fellépett Európa számos országában, valamint Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban.

Varga Gábor klarinétművészi diplomáját 1998-ban kitüntetéssel szerezte Budapesten, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a párizsi Conservatoire-ban végzett postgraduális tanulmányokat, melyeket 2002-ben fejezett be. Volt a Győri Filharmonikusok, a Concert Budapest, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Szingapúri Szimfonikus Zenekar szólóklarinétosa is. Rendszeresen tart mesterkurzusokat Európában, a Távol-Keleten és az Egyesült Államokban. 2014 óta a Győri Egyetem Varga Tibor Zenei intézetének klarinét professzora.

A műsorban Schumann, Chopin és Brahms művei csendülnek fel. Jegyek még válthatók a Pannonia Reformata Múzeumban.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: koncert | ótemplom
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet