23 ezer virág városszerte


2019-05-16 15:53:22  | cikk: HuHa  | 


23 ezer virág városszerte főképe
Növénytelepítési, virágültetési munkákat végez többek között ezekben a hetekben a Városgondnokság, és bár a zord időjárásnak nem örülnek a kis növénykék sem, az ültetéseket folyamatosan végzik, ha az idő engedi.
Borsosgyőrön 26 új facsemetét ültettek

Bakó István igazgatótól megtudtuk, a múlt héten fejezték be a tavaszi facsemete telepítéseket, a városban két helyen látható új fasor. Ezek egyike Borsosgyőrön van, ott a főutcán, a kivágott 14 öreg fa helyére ültettek 26 díszmeggyet, olyan fákat, melyeket tavaly az utca másik oldalára is telepítettek. Itt a területrendezési munkákat is elvégezték már.
-A múlt héten a Celli úton, az Intersparnál ültettünk egy fasort, ide 10 darab gömbjuhar került - mondta el érdeklődésünkre.
Bakó István a Jókai utcai új virágágyásnál

Új virágágyásokat is kialakított a Városgondnokság, a Jókai utcán, a Csóka felőli oldalon az útrekonstrukcióval nem érintett területen két elhanyagoltnak tűnő kis területre terveztek virágos felületet. Egyik már elkészült, talajtakaró rózsák, évelők és örökzöldek kerültek a földbe, a másik kis ágyást pedig az egynyári virágok elültetése után alakítják ki. Szintén új ágyás található a Korona utcán, a koronás körforgalom és az Árok utcai kereszteződés közötti szakaszon.
-Ez egy hosszú keskeny ágyás, ide is talajtakaró rózsákat és örökzöldeket ültettünk, a gyalogos-átkelőhelynél lévő meredek szakaszt pedig díszkővel burkoltuk.
Új virágágyás készült a Korona utcán is

Bakó Istvántól megtudtuk, a közelmúltban megkezdődött az egynyári virágok kiültetése is a meglévő ágyásokba, összesen 23 ezer ilyen növény díszíti majd a város közterületeit, ebből közel 20 ezret már ki is ültettek és a jövő hét végére szeretnék befejezni a munkát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-18 20:52:04

A kis elsősök ismerkedtek az iskola rendőrével a Munkácsyban


ajánlott cikk főképe

2019-09-06 22:10:30

A költségvetési előirányzat felhasználásáról döntött a borsosgyőri és kéttornyúlaki testület


ajánlott cikk főképe

2019-11-16 13:41:27

A szociális munka napját ünnepelték


ajánlott cikk főképe

2019-10-09 12:51:02

Játékelemeket vásároltak az Igali főzőversenyen befolyt adományból


PÁPA időjárás