Sikeres volt a középiskolások számára szervezett táncházsorozat


2019-05-16 22:20:45  | cikk: Babos Petra  | 


Sikeres volt a középiskolások számára szervezett táncházsorozat főképe
A Pápai Művelődéstörténeti Társaság 2018 tavaszán szervezte meg az első középiskolás táncházat, melynek a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tornaterme adott otthont. A nagy népszerűségnek örvendő táncházat aztán öt másik követte egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A sorozat záró alkalmát ma tartották a Türr István Gimnázium és Kollégiumban.
Mátyus Alíz szervező elmondta, nagy öröm számára, hogy a táncházak sikeresek voltak, a fiatalok jól érezték magukat minden alkalommal.
-A hatodik középiskolás táncháznak a Türr István Gimnázium és Kollégium kollégiumi ebédlője adott otthont. Az év során ők voltak a legaktívabbak, akik minden összejövetelen szép számban képviseltették magukat. A táncházakat Kondics Gergely néptáncpedagógus vezette, aki első pillanattól kezdve megtalálta a közös hangot a diákokkal, így öröm volt vele dolgozni, táncolni. Az első találkozón a Rigó zenekar húzta a talpalávalót, a többi programon pedig a Somló Banda muzsikált. Az öt alkalmon mindig más és más középiskola adott otthont a programnak - tudtuk meg Mátyus Alíztól, aki kiemelte, céljuk a táncházzal az volt, hogy a diákokhoz közelebb vigyék a néphagyományokat, melyek közül a néptánc a legkiemelkedőbb.
Kondics Gergely a hatodik táncházban a Mezőföld táncait idézte fel, az ugróst és a friss csárdást. A néptáncpedagógus is sikeresnek ítélte a táncház sorozatot, mint mondta, mindenhol sokan voltak, így reméli, a diákok is szeretnék, ha a jövőben ismét szerveznének hasonló programot.
A néptáncos program nagy sikernek örvendett, így remélhetőleg lesz folytatása a jövőben is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-08 19:03:09

Elkezdődtek a beiratkozások a város egyházi óvodáiban


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 11:52:06

Migránsokat fogtak a pápai rendőrök


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:17:25

Negatív lett a három ESZI-s dolgozó tesztje


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 21:50:54

Ütemterv szerint készül a Gróf úti járda