Óvodások és iskolások szállták meg a repteret


2019-05-16 22:36:56  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Óvodások és iskolások szállták meg a repteret főképe
2010 óta minden évben hatalmas sikerrel rendezik meg a térség oktatási, nevelési intézményeihez tartozó gyerekek számára a látogatói napokat az MH Pápa Bázisrepülőtéren - a mostani alkalommal sem volt ez másként.
Ezúttal az összesen több mint 1400 óvodás és iskolás két napon keresztül, több turnusban érkezett a katonai bázisra, ahol a fiatal vendégek megismerkedhettek az itteni munkával, mindennapokkal, a ritkán látható hadászati felszerelésekkel. A program őrkutyás bemutatóval indult, emellett pedig közelről is szemügyre lehetett venni egy harci helikoptert, továbbá például a repülőtéri tűzoltó és egészségügyi gépjárműveket, karbantartó gépeket, különféle speciális eszközöket. A fő attrakció természetesen most is a C-17-es teherszállító repülőgép megtekintése volt.

Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka elmondta, kiemelt céljuk, hogy a civil lakosság pozitívan tekintsen a bázison folyó munkára és a honvédségre, ezt szolgálják a legkisebbeknek szóló alkalmak is. Hozzáfűzte, a látogatói napokkal kapcsolatos visszajelzések egyértelműen pozitívak, a gyerekek mindig mosolyogva, sok-sok élménnyel gazdagodva térnek haza a bázisról.
- Természetes társadalmi igény, hogy az emberek szeretnének békében és biztonságban élni, ezt az elvárást pedig a katonák biztosítják. Szeretnénk, hogy már a gyermekek számára is szimpatikus legyen a honvédség, és később, a pályaválasztás során adott esetben ezt a hivatást válasszák - fogalmazott a repülőtér-parancsnok.

Képek:


Címkék: bázisrepülőtér
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet