A Pápai Művelődéstörténeti Társaság közgyűlése


2019-05-20 21:00:34  | cikk: ha  | fotó: Babos Petra  | 


A Pápai Művelődéstörténeti Társaság közgyűlése főképe

Megtartotta éves közgyűlését a Pápai Művelődéstörténeti Társaság. A Pedagógus Művelődési Házban tartott alkalmon a tagság beszámolókat fogadott el, és egyeztettek a terveket illetően. A PMtT égisze alatt működő Pápai Kaszinónak és a Pápai Középiskolások Képzőtársaságának fontos szerepet szán továbbra is Mátyus Aliz alelnök.

Az összejövetel nyitányaként Holb Levente, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma diákja tartott tárlatvezetést a Pedagógus Művelődési Házban, ahol június 2-ig még megtekinthető Dunai Virág refis növendék kiállítása. Ezt követően Baloghné Uracs Marianna elnök ismertette az előző esztendő pénzügyi helyzetét és szó esett a pályázatokról is.

Mátyus Aliz alelnök több fontos tervről is beszélt. Egyrészt a Pápai Kaszinó sorozatot indít a Pápáról elszármazott pedagógusokról. Ennek első alkalma június 1-jén lesz a Pedagógus Művelődési Házban: Nemes László budafoki csellótanár érkezi növendékeivel, egy zenés-beszélgetős délutánra. S ha már beszélgetés: a Pannonia Reformata Múzeumban tartott Kávéházi beszélgetések folytatásaként 2020 januárjától indul a Katolikus beszélgetéssorozat. A Kaszinóban emellett feldolgozzák Rómer Flóris Bakonyról szóló könyvét is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 12:28:11

Zárva vannak az iskolák, Pápán nem igényelték az ügyeletet


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-04-28 13:17:03

Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 13:18:05

Kedd óta ismét kinyitottak az iskolák, bár a digitális munkarend megmaradt