10 éves a Tapolcafői Kertbarát Kör


2019-05-20 22:49:08  | cikk: ha  | 


10 éves a Tapolcafői Kertbarát Kör főképe
A jubileumot a Malom-tónál ünnepelte a civil szervezet tagsága és a meghívott vendégek. Takácsné Molnár Eszter javaslatára hívták életre a Tapolcafői Kertbarát Kört, amelynek első összejövetele 2009. március 11-én volt. Az induláskor 36 tagja volt a közösségnek, jelenleg 83. Az eltelt egy évtizedben a kör település legaktívabb közössége lett, a Forrás Tanösvény, a rendezvények, a kiadványok is bizonyítják ezt. Az első években Horváth Endre volt az elnök, a tisztséget 2016-ban vette át Somogyi Zoltán.

Az ünnepi alkalmon a kertbarát kör elnöke köszöntője során felidézte az egyesületük megalapítását, az eseményekben és munkában gazdag esztendőket, a megvalósított terveket, az ezekhez kapott támogatást. - Szakmai és kulturális rendezvényeink nyitottak, szeretettel várjuk sorainkba az érdeklődőket. A közösség olyan maradandó értéket teremtett, hogy mondhatjuk, ez a településrész zászlóshajója - emelte ki az elnök, aki szólt a tanösvény létrehozásáról, a forrásvidék gondozásáról, a malomkerék felállításáról is. A szakmai programok, előadások azt eredményezték, hogy színvonalasabb a kertek megmunkálása, a kirándulások még inkább összekovácsolták a közösséget, tette hozzá.

Sokan ott voltak az ünnepségen

Szent-Miklóssy Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke kérdésünkre elmondta, hogy a tapolcafői az ország egyik legaktívabb közössége a szövetségen belül. Az ünnepségen Szent-Miklóssy Ferenc kiemelkedő tevékenységükért elnöki dicséretben részesített hét tapolcafői kertbarátot: Horváth Endre tiszteletbeli elnököt, Bali Istvánnét, Banai Ferencnét, Végh Ferencnét, Banai Ferencet, Kiss Ernőt, valamint Somogyi Zoltánt. Emellett ugyancsak elnöki dicséretet kapott a támogatásért Áldozó Tamás polgármester és Hermann István könyvtárigazgató.

A város nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a születésnapos közösséget

Unger Tamás alpolgármester gratulált a közösségnek, kiemelve néhányat az eltelt esztendők sikerei közül. Az Agrárexpó különdíjasa lett például idén a tapolcafői csoport, de a szakmai elismerések mellett nagyon sokat jelent az a munka, amit a környezetükért tesznek, s hogy ismereteiket előadások segítségével gyarapítják. Az alapgondolat szerint a csoport azokat az embereket fogja össze, akik szívesen kertészkednek, egészségesen akarnak élni, s át szeretnék adni tudásukat, de ezen már túlnőtt a közösség, a település javára tevékenykednek, hangsúlyozta az alpolgármester, jó munkát kívánva a jubiláló körnek.

A jó hangulatú rendezvényen dr. Kovács Zoltán is gratulált a Tapolcafői Kertbarát Körnek

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is részt vett a rendezvényen, ő a jókívánságok mellett feladatot is adott a közösségnek: szólítsák meg a fiatalokat, adják át tudásukat és lelkesedésüket a jövő nemzedékének. Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő kiemelte, az egyesület mostanra kinőtte a helyi kultúrházat, de reméli, hogy sikerül majd méltó helyet kialakítani erre a célra a településen. A felvidéki Tardoskeddről érkezett vendégek részéről Bara Mihály köszöntötte a születésnapos kertbarátokat, példaértékűnek nevezve a tevékenységüket.

Az emléklapok, oklevelek átadását követően többen is tolmácsolták még jókívánságaikat, majd a műsort követően jó ebédhez szólt a zene és késő délutánig tartott az ünneplés.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-09 19:37:12

31 fertőzött, karanténban több háziorvos - vasárnap esti információk a koronavírus-járványról


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:04:55

Holnap nyit a Kékfestő Múzeum megújult kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten