Tervek a Bakonyér partjának megújítására


2019-05-23 11:55:55  | cikk: HuHa  | 


Tervek a Bakonyér partjának megújítására főképe
Két beavatkozási területet foglal magába a Zöld Város II. projekt, melyre 574 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az egyik terület a Vajda Péter lakótelep mögötti Külső-Várkert, a másik pedig a Várkert út két oldalán helyezkedik el, a Bakonyér, a Vasas pálya és a Petőfi-gimnázium által határolva. Az előbbi projekthelyszínre már korábban elkészültek a tervek, az utóbbira pedig a napokban érkezett meg a várásházára a kertépítészeti engedélyes tervdokumentáció.
Látványterv a gimnázium előtti terület megújítására

-A Bakonyér, Vasas pálya kerítése és a Petőfi-gimnázium által határolt terület több mint 5 hektár. Mi nagyon gazdagok vagyunk, hiszen nálunk egy ilyen 5 hektáros terület szinte fel sem tűnik, míg más hasonló nagyságú településen összesen nincs ennyi park, intenzív zöldterület - mondta Áldozó Tamás polgármester a terveket ismertetve. Hozzátette, a terület nagyobb része szinte érintetlen, kisebb részét pedig intenzíven használják a pápaiak, ez utóbbi a Bakonyér híd környéke.

-Ezeknek a területeknek a használatán nem változtatunk, megtartjuk őket mai formájában, néhány beavatkozás azonban lesz itt is. Tervezünk egy gyalogos hidat a Szent István út mögötti házaknál vezető út folytatásában, ez köti majd össze a Zöld város I. projekt keretében, a Belső-Várkertben megépítendő játszóteret és kávézót ezzel a parkrésszel. Ide utcabútorokat szeretnénk elhelyezni és egy rövidebb sétányt kialakítani.
Új gyalogutakat, utcabútorokat álmodtak a tervezők a Bakonyér partjára

Ezen kívül a Petőfi-gimnázium előtti zöldfelület átalakítását tervezik és a Bakonyér hídjának környezetét szeretnék megújítani. Itt két gyalogút alakult ki a gimnázium és a sportcsarnok irányába, ezt mindenképpen megtartják, a híd körüli teresedést pedig megnagyobbítják, utcabútorokat telepítenek, korszerűsítik a közvilágítást és térfigyelő kamerát helyeznek el, hogy az esetleges garázda cselekményeket megelőzzék.

A projekt természetesen a növényzet megújítását is tartalmazza, hiszen a Zöld Város projekteknek ez a fő eleme, a fák állapotfelmérése már megtörtént, itt is ki kell majd vágni néhány egyedet, de aztán a fák ápolását és új növények telepítését is elvégzik. A beruházás célja, hogy a beavatkozással érintett Várkert út menti terület értékesebbé és jobban kihasználttá váljon a pápaiak által.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: top | felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet