Kevés ajánlattevő, magas árak


2019-05-23 12:03:29  | cikk: HuHa  | 


Kevés ajánlattevő, magas árak főképe
A napokban telt le annak a közbeszerzési eljárásnak az ajánlattételi határideje, mely a Fenntartható közlekedésfejlesztés Pápán című projekt egyes elemeinek megépítését végző cégek kiválasztására irányult. Az összesen hat részfeladatot két eljárásban hirdették meg, a két településkapu megépítése nem engedélyköteles tevékenység, ezek szerepeltek az egyik kiírásban, a bázisrepülőtér felé vezető új kerékpárút, a Szent István-Győri-Várkert-Téglagyári úti körforgalom, a Somlai úti lámpás kereszteződés megépítése és a Győri úti kerékpárút felújítása - ezek engedélyhez kötöttek - pedig a másikban. Rádi Róberttől, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, a két településkapura kiírt felhívásra mindösszesen egy-egy cég adott be ajánlatot, ez pedig azt jelenti, hogy az eljárást eredménytelennek kellett minősíteni és helyette újat kell majd kiírni.

Mint mondta, sajnálatos, hogy az engedélyköteles építési elemeknél is hasonló a helyzet, az ajánlattételi határidő lejártáig csupán két részfeladatra érkezett két-két ajánlat, a többire pedig csak egy.
-A bázisreptérig megépítendő kerékpárútra csak egy ajánlat érkezett, így ezt eredménytelennek kellett nyilvánítani, a Győri úton meglévő kerékpárút felújítására két árajánlat érkezett, ez a közbeszerzés eredményes. A körforgalom megépítése volt a közbeszerzési kiírás harmadik eleme, örömmel jelenthetem, hogy erre is érkezett két ajánlat, vagyis eredményes a közbeszerzés, viszont a Somlai út-Bocsor utca- Erkel utca csomópontjában kialakítandó lámpás kereszteződésre is csak egy pályázat érkezett, tehát ez is eredménytelen - ismertette a közbeszerzési eljárás jelenlegi állását.
A gyalogos-átkelőhelyek már megépültek, a többi projektelem kivitelezőjének kiválasztása folyik

Mindez azt jelenti, hogy a projekt keretében megvalósítandó hat közlekedésbiztonságot javító elem közül most csupán kettőre köthetnek szerződést a vállalkozóval, a többire új eljárást kell indítani.
-Számításaink szerint július 15-ig megtörténhet a szerződéskötés a két feladatra, a nyertes pályázóknak négy hónapja van a munka elvégzésére.

Rádi Róbert egy másik problémára is felhívta a figyelmet, ami szintén nem egyedi a TOP-os beruházások esetében. Ez pedig az ajánlatokban adott ár.
-A beérkezett árajánlatok a tervezői költségbecslésnél jóval magasabb összegekről szólnak, az egyik esetben 30 százalékkal, a másikban 60 százalékkal nagyobb összegű ajánlatot kaptunk a tervezettnél. Azonban mivel az építésre vonatkozó teljes fedezet rendelkezésre áll, a két projektelemre szerződést tudunk kötni.
Ugyanakkor arra is figyelmeztetett, ha a megismételendő közbeszerzési eljárások során hasonlóan magas árakat adnak a cégek, az önkormányzatnak önerőt kell biztosítania a megvalósításhoz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-14 08:42:53

Adventi hangverseny a német nemzetiségi önkormányzat szervezésében


ajánlott cikk főképe

2019-10-06 10:35:57

Esős Múzeumi - Játszó - Tér


ajánlott cikk főképe

2019-12-06 09:13:22

A digitális világ, ami összehoz


ajánlott cikk főképe

2019-09-11 19:38:58

Feltették a felújított toronysisakot a Szent József Kápolnára


PÁPA időjárás