Diákolimpia: 192 csapat közül negyedikek lettek a petőfisek


2019-05-23 15:05:13  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Diákolimpia: 192 csapat közül negyedikek lettek a petőfisek főképe
Bravúros, negyedik helyezést szerzett az országos kispályás labdarúgó diákolimpia döntőjén a Petőfi Sándor Gimnázium lánycsapata.

Május közepén Szekszárdon két játéknapon rendezték a 2018/2019. tanévi Lány Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjét az V-VI. korcsoport számára. Az 1999-2003 között születettek idei vetélkedésében országosan összesen 192 lány csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata. A Petőfi Sándor Gimnázium alakulata a városi és megyei kiírás megnyerése után az országoson a 'B' csoportból igyekezett kivívni a továbbjutást, az első két meccs tapasztalatai alapján azonban erre nem sok esély volt.

- Kezdésként Kiskunfélegyházától 2-1-es vereséget szenvedtünk, majd Barcs együttese a rendes játékidőben elért 1-1-es döntetlen után büntetőrúgásokkal győzött le minket - emlékezett Koncz János, az intézmény testnevelője. - A folytatásban a biztos továbbjutás tudatában tartalékosan felálló Debrecen ellen megszereztük első győzelmünket. Fortuna fogta kezünket a későbbiekben is, a többi mérkőzés eredménye ugyanis nekünk kedvezett, így a továbbjutáshoz az kellett, hogy legyőzzük a pécsieket. A lányok átérezték a meccs súlyát és küzdeni akarásból jelesre vizsgázva 1-0 arányban két vállra fektették a Baranya megyeieket.

A keresztjáték során a petőfisek az 'A' csoport első helyezettjével, a Kisvárdával találkoztak, ahol folytatódott a menetelésük.

- Az első félidőben 1-0-ra vezetett a Kisvárda, aztán Pődör Patrícia bombagóljával sikerült egyenlíteni, majd egy labdaszerzés után az utolsó másodpercekben Vesztergom Bettina is betalált, így bejutottunk a legjobb négy közé. Innentől jutalomjátékként tekintettünk a ránk váró két találkozóra, hiszen amiért jöttünk, bőven túlteljesítettük, végül a későbbi győztes Vác és a címvédő Győr is jobbnak bizonyult, negyedikek lettünk, gratulálok a lányoknak.

A csapat tagjai Cser Flóra, Bereczky Franciska, Erdélyi Adrienn, Gulyás Napsugár, Marton Viktória, Vesztergom Bettina, Pődör Patrícia és Nagy Zsófia voltak.

(Fotó: mdsz.hu)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-03 12:09:53

Jótékony dartsosok


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 20:29:20

Elismerték a munkájukat


ajánlott cikk főképe

2020-03-26 11:56:38

Közösségi futás, egyénileg