Ittasan vezetett, villanyoszlopnak ütközött


2019-05-24 13:13:03  | cikk:  | 


Ittasan vezetett, villanyoszlopnak ütközött főképe
A Pápai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2019. május 23-án 16 óra 55 perc körül személygépkocsival közlekedett Pápán, mikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatban járművével a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára sodródott, és ott egy villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében az autó a tetején állt meg, majd az abból kiszálló sofőr és utasai elhagyták a helyszínt. A baleset helyszínelése alatt a Pápai Rendőrkapitányság két körzeti megbízottja a város belterületén igazoltatta a gépkocsi feltételezett vezetőjét, a 26 éves O. R. Róbertet. Vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív eredményt jelzett.

A rendőrök a férfit sérüléseinek ellátása érdekében, valamint további mintavétel céljából előállították a pápai kórházba.

O. R. Róbert ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

... hogy mindenki hazaérjen!

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-10 09:57:29

Ittasan okozott balesetet


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:19:30

Zebra terv a gyalogosok védelméért


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 64 éves takácsi lakossal szemben folytatott.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a pápai rendőrök lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett, valamint állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott...

2020-05-02 17:17:03

Lezárt akta: Engedély nélkül tartott fegyverével lőtt le a kutyáját a férfi


A rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 39 éves pápai férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2020. január 16-án a délutáni órákban Takácsi belterületén akartak megállítani egy személygépkocsit ellenőrzés céljából. A jármű vezetője...

2020-01-20 09:10:04

El akarta rejteni a drogot