Vizsgáztak a táncosok


2019-05-25 21:31:53  | cikk: ha  | fotó: Holb Levente  | 


Vizsgáztak a táncosok főképe
 
 
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tánctagozatos növendékei a tanévet hagyományosan színpadi vizsgával zárják. Így volt ez idén is, 52 diák adott számot tudásáról a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A vendégeket és a fellépőket Baráth Julianna igazgató köszöntötte a 120. zsoltár gondolataival, majd hozzátette, hogy büszke a diákokra, akik megmutatják, hogy mennyit fejlődtek az eltelt hónapokban. - Isten iránti hálával tekinthetünk a tanévre, hogy megtartott minket és örüljünk együtt mindannak, amit a tanáros és növendékek együtt elértek - fogalmazott az igazgatónő.

Kondics Gergely tagozatvezető köszöntötte a megjelenteket

Az első félévben a diákok az előírt anyagot tanulják, pontosítják, kigyakorolják a mozdulatokat, a második félévben pedig koreográfiákat tanulnak, mondta Kondics Gergely tagozatvezető. A tantervben előírt anyagból a tanáraik állítják össze ezeket, a néptáncosok és a színházi táncosok számára is. Ilyenkor a színházi táncosok is vizsgáznak saját tárgyaikból, például balettből és kortárs mozgásformákból, de néptáncból is, a néptáncosok pedig néptáncból és balettből is.

Minden mozdulat számít

A színpadi vizsgán Müller Anita, Müller Sára és dr. Szarvas Annamária voltak a zsűri tagjai. Az értékelésnél figyelembe vették az egyéni stílust, az elért technikai tudást, a pontosságot. A vizsgán ezúttal az Erdőfű zenekar húzta a talpalávalót. Kondics Gergely hozzátette, a színpadi vizsgán nyújtott teljesítmény sokat nyom a latban az év végi értékelésnél, ezért ez komoly próbatétel a diákok számára.
 

Képek:


Címkék: tánc | vizsga
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet