Rendben folyik az EP választás Pápán


2019-05-26 13:30:03  | cikk: HuHa  | 


Rendben folyik az EP választás Pápán főképe
A jogszabályi előírásoknak megfelelően, rendkívüli esemény nélkül zajlott eddig a választás Pápán és a 04. számú OEVK-ban - közölte nem sokkal dél után dr. Nagy Krisztina, a Helyi Váalsztási Iroda vezetője. A választási iroda munkatársai hajnal óta dolgoznak, a szavazatszámláló bizottságok mellett dolgozó jegyzőkönyvvezetők kétóránként jelentik a részvételi számokat.
-A 11 órás adatok szerint Pápán a 24 258 választópolgár közül 4 659 fő élt szavazati jogával, ez a szavazásra jogosultak 19,21 százaléka - mondta el érdeklődésünkre, hozzátéve - az országos részvételi arány 17,61 százalékos volt ekkor. Ez az eredmény jelentősen magasabb, mint a 2014-es EP választáson, amikor 11 óráig a szavazók 11,53 százaléka adta le voksát.
Dr. Nagy Krisztina, a Helyi Választási Iroda vezetője

A választópolgárok 19 óráig adhatják le szavazataikat, a szavazóhelyiségek ekkor zárnak, ezt követően történik a szavazatok számlálása, a jegyzőkönyvek kitöltése és a választási iratok beszállítása a Helyi Választási Irodába. A pápai székhelyű választási irodában nemcsak a városunk 31 szavazóhelyiségében készült jegyzőkönyveket ellenőrzik jogilag, formailag és számszakilag, hanem a 04. számú OEVK valamennyi ilyen dokumentumát, vagyis 128 szavazóköri jegyzőkönyvet dolgoznak fel - tudtuk meg dr. Nagy Krisztinától.

A legfrissebb adatok szerint 13 óráig Pápán 6 227 választópolgár adta le szavazatát (25,37 százalék) az Európai Parlament képviselőinek magyarországi választásán.

Képek:


Címkék: választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet