Fekvenyomás: Világbajnok lett a pápai cselgáncsozó


2019-05-29 17:02:28  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: index.hu  | 


Fekvenyomás: Világbajnok lett a pápai cselgáncsozó főképe
Fantasztikus magyar szereplést hozott a sporttörténelmi fekvenyomó világbajnokság. Tokió adott otthont az első olyan világesemények, amelyen a klasszikus kategória mellett speciális fekvenyomó ruhát viselő versenyzők (EQ) is indultak. A vb szervező bizottságának adatai szerint a sporttörténelmi világbajnokságon 1033 versenyző indult - számolt be az index.hu.

A Magyar Erőemelő Szövetség közlése szerint fekvenyomásban Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda - aki négy éremmel tért haza - világrekordot döntött, és ő lett a torna második legeredményesebb női versenyzője is. Melinda nem mellesleg pápai születésű, a Pápai Judo Akadémia tagja, országos bajnoka.

Egy szabálymódosítás értelmében Tokióban már open és masters kategóriában is lehetett párhuzamosan indulni, így a pápai születésű Lombosi Melinda a nyolc napból négyen is versenyzett, a többi időben tanítványait támogatta. A ma már Dunavarsányban élő anyuka egyébként a Készenléti Rendőrségnél rendőrtisztjeként dolgozik. Korcsoportjában klasszikusban aranyérmes lett, equipped számban ezüstérmet szerzett, a fő versenyben, open kategóriában egyaránt második helyen zárt klasszikus és equipped számban is.

- 147,5 kilogrammal masters 1-es világbajnoki csúcsot állítottam fel a +84 kilogrammos súlycsoportban, női nehézsúlyban, az open kategóriában a második legeredményesebb női versenyző lettem és equipped számban 200 kilogrammot nyomtam. Bár ez nem hivatalos, de a teljes vb-t nézve én lettem a legsikeresebb, hiszen négy érmet rajtam kívül senki nem nyert, mert ennyi számot be sem mertek vállalni - nyilatkozta.

Az erőemelőnő már elkezdte a felkészülést az augusztusi luxemburgi klasszikus Európa-bajnokságra.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel


ajánlott cikk főképe

2020-03-11 09:58:10

Ülésezett a Fegyelmi Bizottság


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 10:44:42

Vége a diákolimpia idénynek


ajánlott cikk főképe

2020-03-02 15:00:01

Gyermek vízilabda: Négyből négy