Folytatódik a fenyves megújítása


2019-05-29 21:11:59  | cikk: HuHa  | 


Folytatódik a fenyves megújítása főképe
A közelmúltban a városházán, a napokban pedig a helyszínen tekintette át a Külső-várkerti fenyves megújításának aktuális feladatait a városvezető a Bakonyerdő Zrt. képviselőivel. Az együttműködés az erdő megújítására már néhány évvel ezelőtt megkezdődött, az első fakivágások és csemetetelepítések megtörténtek, azóta is időről-időre elvégzik a szükséges feladatokat a szakemberek.
Áldozó Tamás polgármester a Bakonyerdő Zrt. szakembereivel tekintette át az idei feladatokat

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, ezen a területen két fejlesztés is zajlik, az egyik a Zöld Város 2. projekt - ennek a tervei készülnek -, a másik pedig az állami erdőgazdaság erdőfelújítása, ami évek óta zajlik.
A helyszínbejáráson végigmentek azon a közel 3 hektáros területen, ahol az erdőfelújítási munka már zajlik és amit ezután vonnak be a munkába. A felújított területeken a telepített csemeték állapotáról tájékozódtak, felmérték, hol szükséges pótlás és megjelölték azokat a fákat, melyeket még el kell távolítani a területről.
A kis csemetéket megjelölik, óvják, védik, ha kell, pótolják 

Stubán Zoltántól, a Bakonyerdő Zrt. közjóléti osztályvezetőjétől megtudtuk, kollégái folyamatosan járták a területet az elmúlt időszakban is és meghatározták a legfontosabb feladatokat. Hangsúlyozta, a munkák során az időrendiség nagyon fontos.
-Van jó pár elszáradt, ezáltal veszélyessé vált fa itt a fenyvesben, amiket el kell távolítani, viszont van köztük olyan odvas fa is, amiben éppen fészkelnek a madarak, tehát most nem lehet kivágni ezeket, ezt ősszel fogjuk elvégezni. Amivel most foglalkozni kell az a meglévő suhángok, kis csemeték felkeresése, kibontása, hiszen a csemeték sokkal lassabban nőnek, mint a körülöttük lévő gyomnak tekintett növényzet. Természetesen itt is van mindig veszteség, az elszáradt suhángokat ősszel pótoljuk, amikor eljön az ültetések ideje. Mindezek mellett itt a fürdő mögötti területen és a Vajda lakótelep mögött is van még bozótirtási feladat, az átláthatóság és a rendezettség miatt. Ezeket a munkákat tervezzük idén.
A közelmúltban elszáradt fákat is kivágják ősszel

A Külső-várkerti fenyvesből nem lesz park, továbbra is erdőként fog élni, de a Zöld Város 2. projekt által érintett terület szomszédságában, ösvényekkel, sétautakkal ez is gazdagítja azt a természetes környezetet, ahová a pápai családok kijárhatnak pihenni.
-Mindez nagyon egyedi, nem sok város van, amely ilyen adottságokkal rendelkezik - fogalmazta meg a polgármester. Áldozó Tamás elismeréssel szólt a Bakonyerdővel való együttműködésről, mint mondta, városunk abból a szempontból is egyedi, hogy olyan szaktudás, erdészeti tudás van az itt élő emberek birtokában, amit a köz javára lehet fordítani és a Bakonyerdő Zrt. munkatársaiból érződik is az a féltő gondoskodás és szándék, ami hozzájárul ahhoz, hogy ez az egyedi természeti adottság megmaradjon és tovább gazdagodjon Pápán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-01-22 18:56:28

Versvándor a Magyar Kultúra Napján a Refiben


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 10:36:30

Az Alapellátási Intézet is részesült a Kínából érkezett maszkokból


ajánlott cikk főképe

2020-02-08 13:51:14

Tudásalapozó Tanoda indul Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben