Országos sportsikerek a Vajda Márta iskolában


2019-05-30 16:16:11  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Országos sportsikerek a Vajda Márta iskolában főképe
Atlétikában, kézilabdában és labdarúgásban egyaránt kiugró eredményeket értek el az elmúlt időszakban a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói.

A versenyek sora Kaposváron indult, ahol a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-, és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szervezésében a tanulásban akadályozottak számára rendezték meg az országos kispályás labdarúgó diákolimpia döntőjét. A versenyen az előkelő 9. helyet sikerült megszerezniük a fiúknak.
- A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia műfüves pályáin 13 megyei bajnokcsapat lépett küzdőtérre - mondta a csapat edzője, Szalai Dezső. - Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, elégedett vagyok a versennyel. Előzetesen aláírtam volna ezt a 9. helyet, utólag viszont akadt hiányérzetem, hiszen 15 másodpercre és egy gólra voltunk attól, hogy éremért játszhassunk. Nem keseredünk el, hiszen fiatal a csapat, így biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő években szép sikereket fognak elérni a gyerekek. Minden csapatból egy játékos külön díjazásban részesült a meccseken nyújtott teljesítményük után, tőlünk Pente Kevin 6. osztályos tanulónk érdemelte ki ezt a címet.

Ezután Veszprémben rendezték meg a Magyar Speciális Olimpia atlétika versenyét. Az intézmény sportolói több versenyszámban is rajthoz állhattak. A legeredményesebb atléták Pente Kevin és Pente Anita voltak, akik három számban is aranyérmet szereztek.

- Nagyon elégedett vagyok, hiszen minden sportolónk éremmel a nyakában térhetett haza, összesen nyolc első helyet szereztünk - mesélte Szautner Mihály felkészítő. - Kevin és Anita mellett Balazatics Szófia és Nagy Zsófia is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Sajnálom, hogy technikai okok miatt az országos viadalt nem rendezik meg, biztos vagyok benne, hogy ott is szépen szerepeltünk volna.
Szintén az országos szövetség szervezésében Gyönkre utazott a Balla DSE kézilabda csapata, ahol országos második helyezést értek el a fiatalok.

- A novemberi első fordulóban a bajai csapat bizonyult a legjobbnak, akik így természetesen esélyesként várhatták a májusi második fordulót, mi pedig visszavágásra készültünk - folytatta Szautner Mihály. - Izgalmasan alakult a torna, Szekszárd és Gyönk csapatát is legyőztük, a Baja elleni visszavágón pedig egy sportszerű, igen magas színvonalú meccsen mindössze három góllal ismét a bajaiaknak sikerült nyernie. Az ezüstérem mellett Kolompár Dominiknak köszönhetően egy különdíjat is elhoztunk, aki a két forduló összesítésben a legjobb kapus címét kapta.

A versenyszezon végéhez közeledve a mezei futás országos diákolimpia döntőjén álltak rajtvonal mögé a diákok, a kisebbek 1500 métert, a nagyobbak 4000 métert is futhattak.
- 250 gyermek vett részt a Pomázi Magyar Vár szemet gyönyörködtető helyszínén. Pente Kevin második, Pente Anita pedig harmadik helyezést ért el. Meg szeretném említeni Balazatics Szófia és Tardi László tanulónkat is, akik az előkelő 10. helyen futottak be a célba.

A diákok felkészítői Czoborné Kilián Ildikó, Szalai Dezső és Szautner Mihály voltak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 10:47:30

Virtuális futás a koraszülöttekért


ajánlott cikk főképe

2020-01-30 11:07:43

Minősítési szinteket lőttek


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 20:29:20

Elismerték a munkájukat


ajánlott cikk főképe

2020-02-11 14:53:35

1500 táncos, 400 produkció