Pályaorientációs nap a Mezőben


2019-05-30 19:20:24  | cikk: Babos Petra  | 


Pályaorientációs nap a Mezőben főképe
Pályaorientációs napot szerveztek a Pápai Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban, hiszen a kormányrendelet szerint az iskolák a rendelkezésére álló tanítás nélküli munkanapok közül egy tanítás nélküli munkanapot kizárólag pályaorientációs célra használhatnak fel.
Az intézmény olyan előadókat hívott meg, akik az élelmiszeripar, a mezőgazdaság területén dolgoznak, s eredményeket értek el.
Dr. Gulyás László, a Széchenyi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
tanszékvezető docense, Lukács Józsefné, a Bonafarm Kft. humánpolitikai osztályvezetője, Rozmán Valéria, a Tansütő Kft. ügyvezetője, Garabics Richárd, a Ricsi Cukrászda vezetője tartott előadást a szakmában való elhelyezkedésről, az általuk képviselt tevékenységekről, feladatokról.
Fehér Zsófia igazgatóhelyettes hírportálunknak elmondta, a programon a szakközépiskola és a szakgimnázium 9-11. osztályosai vettek részt. A rendezvény célja az volt, hogy a tanulók megismerjék az iskolában oktatott szakmákat, továbbá segítsék a diákokat a továbbtanulásukat és karrierválasztásukat érintő döntések meghozatalában, és bemutassák nekik, hogy merre érdemes elindulniuk, és egyáltalán milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre ezeken a területeken.
Dr. Gulyás László, a Széchenyi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar
tanszékvezető docense elmondta, nagy örömmel vette a felkérést, hogy tartson volt iskolájában, a Mezőben előadást, hiszen mindig boldogan jön ide vissza.
-Mosonmagyaróváron végeztem, és ha tehetem, évente 1-2 alkalommal visszajövök előadást tartani a szakmámról. A gyerekek szívesen hallgatták előadásomat, ez egyfajta toborzás volt nekik, a mi iskolánk 28 szakon folytatja a képzéseket - tudtuk meg az előadótól, aki hozzátette, náluk a gépészmérnök, a lovas, és a növénytermesztés, állattenyésztés a legnépszerűbb szakok.
A diákok gépész-és lovasbemutatón vehettek részt, de megismerkedhettek a lövészettel és az élelmiszervizsgáló laborban a lekvárkészítéssel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-26 21:32:03

A magyarországi rendszerváltás 30. évfordulójára emlékeztek a refisek


ajánlott cikk főképe

2019-12-11 23:19:42

Fényfestés a Pannonia Reformata Múzeum udvarán


ajánlott cikk főképe

2020-01-02 15:44:36

Kisfiú lett 2020 első pápai újszülöttje


ajánlott cikk főképe

2019-10-03 21:50:33

Utolsó programpontját mutatta be Grőber Attila


PÁPA időjárás