Az Igal lakótelepiek napja


2019-06-01 23:12:31  | cikk: Babos Petra  | 


Az Igal lakótelepiek napja főképe
Az idei év második városrészi napját tartották szombaton, ezúttal az Igal lakótelepen élőket várták könnyed szórakozásra.
A program a városrészi napok jól megszokott forgatókönyve szerint zajlott, így reggeltől a játszótér környékét vidám társaságok népesítették be, hogy összemérjék gasztronómiai tudásukat, támogatva ezzel a bicikli útra kialakítandó pihenők létrehozását. A kora reggeli órákban baráti társaságok, munkahelyi közösségek és civil szervezetek tagjai láttak neki a főzésnek, s ki pörköltet, ki ragus ételt főzött a zsűri és a látogatók ízlésének elnyerése reményében.
A lelkes kukták között több helyi kötődésű közösség is volt, de nem maradtak el a minden rendezvényen főzők sem.
A Tom Market csapata idén először nevezett be a főzőversenyre. Molnár Ákos elmondta, 2018-ban itt nyitottak üzletet, s ezért fogalmazódott meg bennük, hogy támogatják ezt a városrészt, s ők is főznek. Fontosnak tartják, hogy segítsék az igaliakat, s az ő fejlesztéseiket. Kiemelte, a jövőben is szeretnének indulni a főzésen. A lelkes csapat klasszikus magyar pörköltet főzött, szívüket-lelküket beleadva.
A Tom Market csapata

A főzőversennyel párhuzamosan délelőtt foci is színesítette a programot, melyen hat csapat indult.
Mire az igali bográcsok villámsebesen kiürültek, a zsűri is meghozta döntését a legjobb ételekről. Első helyezett lett a Jobbik csapata, második az Igali Boszorkányok, míg a dobogó harmadik fokára a nyugdíjas egyesület csapata állhatott fel. A főzőversenyből közel száz ezer forint gyűlt össze.
Az Igali Boszorkányok már nem először indult az igali főzőversenyen
-Nagy örömünkre, ezúttal mi nyertük meg a főzőversenyt. Mi szinte minden városrészen képviseltetjük magunkat, s ezúttal csülökpörköltet készítettünk- tudtuk meg Pandúr Bálintnétól, a Jobbik csapatának szakácsától.
Délután Mészáros Adrián zenei műsora szórakoztatta a programra látogatókat, majd Horváthné Szabó Andrea gyermekműsora színesítette a rendezvényt, de fellépett a Tapolcafői Nyugdíjas Klub is, akik ezúttal is vidám összeállítással készültek. A kora esti órákra megtelt az Igal lakótelepen felállított fesztiválsátor. A szép számban összegyűlteket Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő köszöntötte, aki köszönetét fejezte ki a hat főzőcsapatnak, valamint a rendezvényre kilátogatóknak, akik jól érezhették magukat.
A lakótelepi napot pónilovaglás, aszfaltrajzverseny, légvárcsúszda, minilégvár, rendőrségi-és tűzoltóautó bemutató és a Három Határ Kulturális és Sport Egyesület jóvoltából kézműves játszóház színesítette. Este a Zsoo Dance Pápa pörgős bemutatójára tapsolhattak a szép számban megjelentek.
A lakótelepiek a Balance Band koncertje után DJ. Döme sátor buliján szórakozhattak késő estig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:15:26

Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről


ajánlott cikk főképe

2020-04-09 22:48:55

Az országos központi készletből is kap védőfelszereléseket az ESZI


ajánlott cikk főképe

2020-02-26 20:30:06

A jazz mindenek előtt