Perutz FC: Először volt kezdő, győztes gólt lőtt Péter Kristóf


2019-06-02 20:50:09  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


Perutz FC: Először volt kezdő, győztes gólt lőtt Péter Kristóf főképe
A biztos kieső, Andráshida otthonában győzelemmel zárta 2018/2019-es NB III-as szezont a Perutz FC, a pápaiak találatát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club 17 éves játékosa, Péter Kristóf lőtte.

A pontvadászat 30. fordulójában mind a hazaiak, mind pedig a vendég pápaiak felszabadult játékra és szép búcsúra készültek, hiszen a zalaiaknak az elmúlt körben a Puskás Akadémia ellen elvesztett mérkőzéssel elszállt az esélyünk a bennmaradásra, a Perutz pedig a BKV Előre legyőzésével egy évvel meghosszabbította harmadosztályú tagságát. Talán ennek, talán a sok hiányzónak köszönhetően a Perutz kezdőcsapatában három saját nevelésű játékos kapott helyet, Szigeti Ákos tizedszer, Mogyorósi Bálint és Péter Kristóf viszont először volt a kezdőcsapat tagja, a kispadon egy 2001-es és egy 2002-es születésű PELC-es fiatal kapott helyet.

Pápai szempontból kiválóan indult a mérkőzés, hiszen már a 8. percben megszerezte a vezetést a Perutz, egy pontrúgás után a 2001-es születésű Péter Kristóf elé pattant a labda, aki egy átvétel után a léc alá lőtte a labdát 0-1. A vezetés megszerzése után tovább nőtt az esélye a szép búcsúra a vendégeknek, hiszen a 21. percben nemcsak gól, hanem emberhátrányba is került az Andráshida, Nagy Zoltán mehetett zuhanyozni, miután egy jogosan megkapott sárga lap után reklamálni kezdett. A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, ám az emberelőnyt nem sikerült gólra váltani. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott az Andráshida, a Pápa pedig hősiesen védekezett, nagy erőfeszítéseket kellett tennie azért, hogy az egygólos előny megmaradjon. A 88. percben Lengyel Ferenc két PELC-es fiatalnak is lehetőséget adott a pályára lépésre, Pintér Máté és Kovács Máté is bemutatkozhatott a felnőtt mezőnyben. Az eredmény a folytatásban nem változott, a Perutz utolsó két bajnokiján győzelemmel vonulhatott öltözőbe.

Tarr Andráshida SC - Perutz FC 0-1 (0-1) Gsz.: Péter K.

Lengyel Ferenc: A mai sem volt egy könnyű meccs, nagyot kellett küzdenünk, hogy győzelemmel zárjuk az évet. Örülök, hogy az utánpótlás játékosok tudtak élni a beléjük fektetett bizalommal, Kristóf szép gólt lőtt. Nyolc mérkőzésen irányítottam a csapatot, nehezebb volt a munka, mint vártam, úgy gondolom, amíg elfogadható létszámban tudtunk edzeni és pályára lépni, sikerült kimozdítani a csapatot egy negatív szériából.

Zalaegerszeg, Andráshida SC Sporttelep, v.: Kovács I. (Kovács G., Szabó).

Tarr Andráshida SC: Czirjék - Simonfalvi, Balla, Kalamár, Nagy Z. - Horváth T., Marsai, Bíró (Temlén 72.), Bontó (Jóna 84.)- Tóth L. (Horváth D. 84), Szabó M., edző: Dobos Sándor.

Perutz FC: Szigeti - Bohner, Dóczi, Mogyorósi (Jurik 46.), Benecz (Pintér 88.) - Ivancsics, Hanzl, Iványi (Kovács 88.), Szilágyi, Nagy T. - Péter K., edző: Lengyel Ferenc.

A Perutz FC a 8. helyet szerezte meg az idei szezonban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-11 09:58:10

Ülésezett a Fegyelmi Bizottság


ajánlott cikk főképe

2020-03-01 17:08:09

59 gólt dobott a pápai kézilabdacsapat


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-07-03 12:04:58

Kitűnő tanuló, országos bajnok az aranyjelvényes atléta