Több konkrét intézkedést várnak


2010-06-04 19:42:12  | cikk: mo  | 


Orbán Imre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót ma délután a Kossuth utcán. A Jobbik álláspontja szerint a kettős állampolgárságról szóló törvény alapvetően szolgálja a határon túli magyarság ügyét, de konkrét intézkedéseket nem tartalmaz. Orbán Imre szerint szükséges lenne például a Nemzetpolitikai Szakállamtitkárság felállítása a határon túli magyarság problémáinak stratégia alapú kezelésére, jogvédő hálózat kiépítése az elcsatolt területeken, határon túli magyar könyvtár kiépítése, az elcsatolt területek magyar tannyelvű iskoláiban tanuló diákok részére magyar diákigazolvány biztosítása, határozott fellépés az utódállamok részéről történő nyelvhasználati rendelkezések ellen.

Orbán Imre sajtótájékoztatóján az izraeli áruk bojkottjára hívta fel a figyelmet. Beszédében kihangsúlyozta, Izrael állam 3 éve blokád alá vonta a Palesztin területet. A 2008-ban kirobbant háborúban Izrael lerombolta a Gáza-övezetben található infrastruktúrát, a nemzetközi segélyszállítmányokat pedig nem engedi be a területre – fogalmazott a helyi elnök. Hozzátette, a közelmúltban az izraeli hadsereg terroristái megtámadtak egy a nemzetközi felségvizeken hajózó szállítmányt, 9 embert megöltek és 30 embert megsebesítettek. Orbán Imre kérdésekkel fordult a városvezetéshez:
- Mikor szakítja meg a FIDESZ testvérpárti kapcsolatait az izraeli LIKUD párttal, amely a legnagyobb támogatója a „Gázai koncentrációs tábor” fenntartásának? Miért gondolja úgy dr. Kovács Zoltán, hogy Izrael egy fejlett, követendő demokrácia? (ha jól emlékszem ezen szavakat az izraeli nagykövet pápai látogatásán mondta – jegyezte meg a helyi elnök) A pápai „antifasiszta front” mikor gondolja már úgy, hogy szót kellene emelniük az emberi jogok ez irányú megtiprása ellen? A választási kampányban „felebaráti szeretetéről” megismert KÉSZ mikor gondolja úgy, hogy tiltakoznia kellene ezen terrorcselekmény ellen? – fogalmazott Orbán Imre.
A helyi elnök hozzátette, hamarosan megjelentetik azt a listát, mely az izraeli áruk (ruházati cikkek, technikai termékek) felsorolását tartalmazza. Arra kérik a lakosságot, ne vásároljanak izraeli termékeket! – hangsúlyozta Orbán Imre.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-04 13:40:47

Pénz7 a Petőfiben


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház


ajánlott cikk főképe

2020-02-19 18:15:27

Jelenetfelvétel az Erkelben