Testvérvárosi íjásztalálkozó


2019-06-03 15:17:04  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Testvérvárosi íjásztalálkozó főképe
A Delta Íjászegyesület szervezésében harmadik alkalommal találkoztak Pápa, Schwetzingen és Ógyalla íjászai, hogy egy barátságos vetélkedés keretében mérjék össze tudásukat.

Idén új helyszín, a Hagyományok Hegye adott otthont a testvérvárosi íjásztalálkozónak, melyen a pápaiakat a Delta Íjászegyesület, Schwetzingent a Schwetzinger-Pfeilfrösche Egyesület, Ógyallát az Aranyszarvas Íjászegyesület tagjai képviselték.

- 14 célt helyeztünk el a pályán, a verseny két körös volt - mesélte Németh Gabriella, a házigazda egyesület alelnöke. - Régóta jó kapcsolatot ápolunk német és felvidéki barátainkkal, ez a kapcsolat oda-vissza működik, tehát mi is tettünk már eleget az ő meghívásaiknak, Németországból hatan, a határon túlról kilencen érkeztek. Minden célra 1+1 lövést adtak le az indulók, ami azt jelenti, hogy ha elsőre sikerült eltalálni az állatalakot, mehetett a következő állomásra a versenyző, ha célt tévesztett, újrapróbálkozhatott.

Ógyalláról Pápes Jolán többször járt már városunkban, mint mondta, mindig nagy örömmel látogat el hozzánk, hiszen mindenki nagyon kedves és segítőkész.

- Rendszeresen jövünk íjászkodni Pápára, eddig mindig új helyszínen lőhettünk, ez a mostani is nagyon tetszett, nagyon kellett koncentrálni, hogy a dombok között megfelelő szögből pontos lövéseket adjunk le. Mivel ez egy baráti összejövetel, úgy gondolom, hogy az eredmény másodlagos, a cél a baráti kapcsolatok ápolása és a jó hangulat volt, ami bizton állíthatom, meg is valósult.

Schwetzingenből Hartmut Rauch első alkalommal volt a pápaiak vendége, mint megtudtuk, a pályával, az időjárással és a vendéglátással is maximálisan meg volt elégedve.

- Íjászegyesületünk idén 10 éves, körülbelül 155 taggal működünk, közülük körülbelül 30-an indulnak rendszeresen versenyeken, a többiek hobbiból űzik ezt a sportágat, ide sem a pályarekord megdöntése miatt érkeztünk (nevet). A többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. Vendéglátóink megmutatták a város nevezetességeit, sőt még egy borkóstolóra is elvittek minket, bízom benne, hogy minél előbb visszatérhetek ebbe a gyönyörű városba.

A nap közös ebéddel és jó hangulatú beszélgetéssel zárult.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-29 16:33:38

Utolsó edzőmeccsét játszotta a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 15:42:38

Visszatérítik a Perutz bérletek árát


ajánlott cikk főképe

2020-02-24 21:03:28

Sikeresen szerepelt az Eb-n Horváth Csanád


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 16:53:43

Vízilabdás tábor a Várkertfürdőben