Magyaros dallamok szárnyán


2019-06-03 20:42:40  | cikk: ha  | 


Magyaros dallamok szárnyán főképe

A közös éneklés és a közönség szeretete, tapsa - ez az, ami igazán fontos egy kórusnak, vallják a Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara tagjai. Ezért szervezték meg idén is immár hagyományos nyárköszöntő koncertjüket, melyet ezúttal a magyaros dallamok jegyében állítottak össze. A hangversenynek a Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont.

Fehér Ferenc karnagy elmondta, hogy ez az idei harmadik koncertjük. Májusban a csornai Bárdos kórus meghívásának tettek eleget, a kar 60 éves jubileumát ünnepelte, az ünnepi rendezvényen felléptek a pápaiak is. Nagy örömmel tettek eleget annak a felkérésnek is, mely az idén 70 éves JMSZK kamarazenekartól érkezett, s a nyárköszöntő pedig a harmadik hangversenyük.


Az, hogy a repertoár magyaros dallamokból épült fel, egy felkérés nyomán született. Amikor Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara Toscanaban lépett fel, megismerkedtek a bergamoi férfikarral. Olyan jól sikerült a kapcsolatépítés, hogy az idei fesztiválra meghívták a pápaiakat is. Az egyetlen kérésük az volt, hogy magyar műsorral készüljenek, ennek örömmel tettek eleget.

A műsorban többek közt csíksomlyói, szanyi, bácskai és mátraszentimrei gyűjtésből származó népdalok csendültek fel, de volt néhány műdal is. A koncerten hangszeren közreműködött Nagy Tiborné, Mészáros Sándorné, Nagy Tibor és Illés Csaba, verset mondott Babos Tibor. A koncert nagy siker volt, biztosan az olasz fellépés is hasonló vastapsot kap. A kórus június közepén utazik Olaszországba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-11-13 21:49:06

Utazzunk Velencébe a refisekkel


ajánlott cikk főképe

2019-12-02 21:24:20

Hogy kerül a ló a Kék Adventbe?


ajánlott cikk főképe

2019-10-02 17:10:31

20 éves a Városi Sportcsarnok


ajánlott cikk főképe

2020-01-31 19:02:12

Holnaptól változik a közlekedés rendje a Munkácsy-iskola előtt