Diakónia és iskola Bobán


2019-06-03 21:27:16  | cikk: ha  | 


Diakónia és iskola Bobán főképe

Rostáné Piri Magdolna vasi esperes, a bobai egyházközség lelkésze volt a vendége a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör június eleji összejövetelének. Az evangélikus lelkész a településen folyó szolgálatról beszélt, főként a diakóniáról, arról a ma már sokrétű szolgálatról, ami a házi segítségnyújtással indult. A sok emberen segítő ötletet a szintén Vas megyében található Nemescsó gyülekezete adta, ahol jó pár éve megalakult a Sartoris Szeretetszolgálat. Az otthonápolással, idősek gondozásával foglalkozó szolgáltatás hamar népszerű lett a környéken. Először ehhez tartozva alakult meg Bobán is a segítőszolgálat, majd 2011. július 1-én önállósodott, felvéve egykori templomépítő lelkészének Lakos Ádámnak a nevét.


15-16 községben kezdték meg a szolgálatot, ötven munkatárssal. Az elöregedő, elnéptelenedő falvakban egyre több idős élt, akiknek támogatásra volt szükségük. Az igény hívta tehát életre a szeretetszolgálatot, hogy napi szinten legyen, aki a nyugdíjas, beteg emberekre ajtót nyit. Ma már körülbelül háromszáz ellátottal dolgoznak a házi segítségnyújtásban. Emellett Bobán van szociális étkeztetés, támogató szolgálat és nappali ellátás. 2017 szeptemberétől a szeretetszolgálat átvette a devecseri bentlakásos idősek otthonát és azóta ezt is működtetik, száz ellátottat gondoznak.

2017-ben egy másik területen is vállalt feladatot az evangélikus egyház Bobán, átvette az óvoda, iskola, művészeti alapiskola fenntartását is. Rostáné Piri Magdolna elmondta, ezek a szolgálatok a gyülekezetek számára is fontosak, megerősítést jelentenek. Szolgálatukat felekezeti határok nélkül végzik, számokra a segítségnyújtás a fontos.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-09-30 08:05:24

Családbarát barokk a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-08-14 23:33:02

Az irodalom gyógyít, segít és figyelmeztet


ajánlott cikk főképe

2019-10-05 23:11:20

Robotok a vörös bolygón


ajánlott cikk főképe

2019-10-22 19:32:16

Átvette megbízólevelét dr. Áldozó Tamás polgármester


PÁPA időjárás