Közel négyszáz diák a munkácsys színházi bemutatón


2019-06-04 23:23:56  | cikk: Babos Petra  | 


Közel négyszáz diák a munkácsys színházi bemutatón főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kétévente szervezi meg a színházi bemutatót, melyen tánc, ének és szavalat színesíti a repertoárt.
A rendezvényen Ferenczi Kálmán igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében.
- Különös hangulat uralkodik iskolánkban a tavaszi szünetet követően, hisz lázas készülődés folyik. Ilyenkor a tantermekből, torna és konditermünkből, aulánkból kiszűrődő fülbemászó dallamok törik meg gyakran a tanórák csendjét. Mostanra a mű összeállt, a próbáknak vége, a gyerekek izgalma a tetőpontra hágott. Jelenleg iskolánk majdnem minden tanulója itt van a színfalak mögött, közel 400-an és a bemutatkozásra várnak. Mosolyognak, arcuk sugárzik, hiszen lélekben már a jól megérdemelt pihenést várva számolják vissza az iskolai hétköznapokat és búcsúznak a tartalmas iskolaévtől. Ugyanakkor most nagyon izgulnak és a megfelelés vágyától piroslik az arcuk. Komoly felkészülés előzte meg a mai bemutatónkat, amit a teljesség igényével próbáltunk összeállítani. Dicséret és elismerés illeti a tanulókat és a kollégákat egyaránt, akik nagyon sok próbával, közös munkával alapozták meg a mai délután vélhető sikerét - emelte ki Ferenczi Kálmán, majd hozzátette, köszönik, hogy a belépőjegyek megvásárlásával támogatják az iskola alapítványának céljait, hiszen az iskola törekvése, hogy tanulóik az emberi értékekre fogékony, lélekben és testben erős, minden jóra érzékeny felnőtté váljanak. Ennek a célnak rendelték alá a kulturális bemutatójukat is.
Az összeállítást a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-07-11 23:39:05

Népdaltanítás és közös tánc a Fő téren


ajánlott cikk főképe

2019-08-21 23:12:04

Hírnév a zsinagógák árnyékában


ajánlott cikk főképe

2019-09-05 22:52:43

Borcsütörtök - a bor, a kórusok és a gasztronómia találkozója


ajánlott cikk főképe

2019-06-28 21:46:53

A paktum projekt előrehaladását összegezték


PÁPA időjárás