Kávéházi beszélgetések


2019-06-04 23:29:33  | cikk: ha  | 


Kávéházi beszélgetések főképe

A Kávéházi beszélgetések évadzáró alkalmának Ferenczi Alpár a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának igazgatóhelyettese és Kondics Gergely a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tagozatvezető néptánctanára volt a vendége. A helyszín ezúttal a Pannonia Reformata Múzeum udvara volt.

Ferenczi Alpár refis diák volt, 1993-ban kezdett a pápai gimnáziumban. Mint mondta, nagyon családias intézmény volt, az övék volt az újraindult intézmény harmadik évfolyama. Érettségi után az ELTE fizika-környezettan tanár szakára jelentkezett, majd a Szentendrei Református Gimnáziumban kezdett tanítani. 16 év után váltott: Baráth Julianna igazgató 2018-ban hívta őt vissza az alma materbe, igazgatóhelyettesi posztra. Mint mondta, nagy kihívás, szép feladat és öröm számára, hogy itt lehet. A gimmnázium jelmondata a hagyomány és innováció, ennek szeretnének megfelelni, az oktatásban az innováción van a hangsúly, a nevelésben a hagyományt jelentő keresztyén értékeket helyezik a középpontba, mondta Ferenczi Alpár. A beszélgetés során az igazgatóhelyettesről kiderült, hogy a hobbija a zene, Pápa Város Fúvószenekarában is játszik.

A helyszín a hangulatos udvar volt

Kondics Gergely már gyermekkorában elköteleződött a néptánc mellett, litéri fiú volt, s ott fontos hagyomány ez. Bár nagyapja a pápai Refibe szánta, ő Veszprémben tanult a Padányiban, majd a Táncművészeti Egyetemre jelentkezett. A pápai Tánc-Lánc AMI az egyetem gyakorlóiskolája, Kondics Gergely itt volt gyakorlaton, hospitálásokon, s immár három éve tanítja a művészeti szakgimnázium néptáncosait. Ami igazán nagy változást hozott az életébe, az az, hogy szombaton, június 1-jén megszületett a kislánya, Janka. Mint mondta, feleségével ők úgy szeretnék nevelni, hogy természetes közeg legyen számára a néptánc. Ennek jó esélye van, hisz Kondics Gergely vezeti a Langallik Néptáncegyüttest, tanít a Refiben, s hobbija is a tánc. Azért fény derült egy másik hobbira is, kevesen gondolnák, de kikapcsolódásként ácsmunkákat végez.

Ez volt a református intézmények, műhelyek vezetőit bemutató Kávéházi beszélgetések évadzáró alkalma, Mátyus Aliz a sorozatot jövőre szeretné folytatni a város katolikus közösségeivel.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 18:15:17

Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-05-18 13:26:28

Húsz százalékos az óvodai kihasználtság