Dékány Bálint a diákkirály a Weöresben


2019-06-05 16:50:04  | cikk: Babos Petra  | 


Dékány Bálint a diákkirály a Weöresben főképe
A Pápai Weöres Sándor Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy tavasszal, a Weöres-hét keretein belül megválasztják a nyolcadik osztályosok közül a diákkirályt. Idén ez a program az iskola fennállásának 60. évfordulójára szervezett ünnepi héten valósult meg. A két ballagó osztály egy-egy fiút delegált, akik az osztállyal együtt egy hétig „kampányoltnak”, vagyis plakátokat helyeztek az iskola folyosójára, ajtóira, beszédet mondtak és különböző vetélkedőket, vidám programokat szerveztek.
Kovács-Bróthág Katalin szervező elmondta, a diákkirály választás során két nyolcadikos jelöltjük volt, akik kampányoltak, majd a népes diáksereg szavazott a számára szimpatikusabb jelöltre. A jelöltnek egyébként nagyon sok kritériumnak meg kell felelnie, például jó magaviseletűnek kell lennie, a tanulmányi eredménye is jó kell, hogy legyen és nem tartózkodhatott az év során az Arizona szobában. A kampány jól zajlott, nem volt szabálytalanság a hét során, ügyesek voltak az osztályok.
A ma délelőtti jó hangulatú program végén összesítették a szavazatokat. A verseny szoros volt a 8. a osztályos Karaszlai Adrián és a b osztályos Dékány Bálint között. A korona végül Bálint fejére került, aki év végéig birtokolhatja ezt a címet. Az eredményhirdetés után hatalmas éljenezésbe kezdett az iskola népes diákserege, majd megrohamozták Bálintot és gratuláltak neki, megölelték.
-Sokat kampányoltunk az osztállyal közösen, jól telt a kampányidőszak. Jó érzés volt látni, hogy rengetegen támogattak minket. Mi nem versenyeztük a másik osztállyal, csak jól éreztük magunkat. Köszönök minden támogatást, s a többi diáktársamnak is, akik rám szavaztak - mondta a diákkirály, aki hozzátette, jó érzés az elismerés, s az, hogy a diáktársai szeretik őt. Bálint az évzárón adja át a Weöres-emlékplakettet az erre a címre választott diáktársának.
A jubileumi program holnap folytatódik a Talkshow-val, ahol volt weöreses diákokkal beszélgetnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-16 15:29:35

Egyházi Andrea: A tanulás-tanítás új útja ez mindannyiunk számára


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 14:31:09

20 éves a gorlicei partnervárosi kapcsolat


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 16:59:36

Néhány hét múlva már működik az okoszebra