Játék, élmény, szórakozás - Jövő hétvégén ismét Játékfesztivál


2019-06-07 13:16:12  | cikk: Babos Petra  | 


Játék, élmény, szórakozás - Jövő hétvégén ismét Játékfesztivál főképe
A huszonkilencedik Pápai Játékfesztiválon ezúttal is számos kulturális és szórakoztató program várja majd az érdeklődőket. A három napos rendezvény jövő pénteken, azaz június 14-én kezdődik és vasárnap késő estig tart.
Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, 11 helyszínen közel száz kulturális-és sportprogramot kínálnak ebben az évben. A Fő téren és a Várkertben kettőszáz egyéni-és társasjáték garantálja a felhőtlen szórakozást a három nap során.
-Folytatjuk a tavaly útjára indított Játékos Művészet című programunkat. Ezúttal a fotóművészet és a cirkuszi-és bábművészet gazdagítja kínálatunkat. Új helyszíne lesz a népi kézműves vásárnak, ők a Fő téren kapnak helyet, ahol 14 sátornyi kézműves portékából válogathatunk termékeket. Érdekességként kiemelném, hogy lesz kovácsmester is a vásárban, aki nemcsak igény szerint helyben készíti el a kiválasztott tárgyakat, de vásárolhatunk hagyományos, természetes anyagok felhasználásával készített ruhákat is és sok egyéb igényes kézműves terméket is. Térszínező programunk keretében a diákságnak köszönhetően újabb zászlófüzérekkel bővül a Fő téri helyszín és lesz Fesztivál padja is. Jelenleg kilenc padon dolgoznak a diákok. A legtöbb elektronikus szavazatot kapott pad elnyeri a Fesztivál padja címet. Kópé Vár intézményegységünkben hetek óta folyamatosan készülnek a Várkerti Játékvárosba a színesebbnél színesebb dekorációk. Munkatársaim szeretettel várnak minden olyan alkotó kedvű gyermeket és családot, akik szívesen részt vennének ezen tevékenységben.
A Várkerti Játékvárosban az elmúlt évek kedvenc játékait mind megtalálhatják a gyerekek, így például a Ládavasutat, a Felhővadászatot és Paprika Jancsi csúzlizdája is újra kinyit, de ez alkalommal is szolgálunk újdonságokkal, mint például az Egérparádé, a Molyolda és a Mesekert elnevezésű programok. A várkerti színpadon kilenc produkció látható, köztük koncertek, mesejátékok és folklórműsor. A Miniolimpia keretében közel négyszáz ifjú sportoló, hét spotágban, hét helyszínen méri össze tudását.
A Játékvárosban idén sokkal kulturáltabb körülményeket tudunk biztosítani, hiszen a Városgondnokság szakemberei kitelepítik a város konténer vizesblokkját is.
A legnagyobb népszerűségnek örvendő nagykoncertek minden esetben színvonalas, élőzenét takarnak, híres, hazai sztárfellépőkkel.

Unger Tamás alpolgármester elmondta, a Pápai Játékfesztivál az egyik legnagyobb rendezvénye a városnak, amely a nyárindító program is egyben.
-29 évvel ezelőtt az volt a cél, hogy az iskola lezárásaként tartjuk meg ezt a rendezvényt, ezzel vezetve fel a nyári szünetet. A Játékfesztivál úgy gondolom, méltán elfoglalt a helyét a pápai nagyrendezvények között, hiszen 29 év alatt egyre több programmal gazdagodott.
Természetesen vannak alapvető elemek, amelyek a kezdetektől fogva megjelennek, ezek részben a sport köré szerveződnek, amikor partnervárosainkból is érkeznek résztvevők. A másik fontos eleme a szórakozás, hiszen azért Játékfesztivál a neve, szeretnénk minden korosztálynak olyan programokat nyújtani, ami kikapcsolódást, szórakozást jelent. Demjén Ferenc betegsége miatt nem tudta vállalni a pénteki fellépést, így helyette egy olyan zenekar érkezik Pápára, amelyiknek az egyik tagja pápai kötődésű, így érvényes, hogy egy kicsit mindenki pápai. Eleme a Játékfesztiválnak a kulturális programok kínálata is. Hagyományok szerint péntek délután olyan kiállítást nyitunk meg, amely ebben a témakörben érvényes, Fülesmester kisded játékai címmel. Célunk, hogy a három nap során a Fő téren, a Várkertben és a Városi Sportcsarnok környéken olyan város alakuljon ki, amely az elmúlt évek tapasztalatai alapján több tízezer embert vonzott, nemcsak pápaiakat, hanem külföldieket is, főként a kempingbe érkezőket. Tavaly megközelítőleg 50.000 résztvevőről beszélhetünk a három nap során. Ez nem azt jelenti, hogy 50.000 ember volt a városban, hanem, 50.000 részvételt jelent. Reméljük, az időjárás kegyes lesz hozzánk, és az idén is sokan ellátogatnak, hiszen a Pápai Játékfesztivál gondtalan kikapcsolódást, felhőtlen szórakozást és tartalmas időtöltést jelent minden korosztály számára.

Unger Tamás kiemelte, a Pápai Játékfesztivál, mint program a város költségvetésében is szerepel, ebben az évben először egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően a költségek elszámolhatóak lesznek, olyan pályázati formában történnek kifizetésre, amelyet a város nyújtott be. A Pápai Játékfesztivál, mint minősített fesztivál, benne van a pápai értéktárban is, s szeretnénk, ha a megyei értéktárba is bekerülne.
Unger Tamás hozzátette, Pápa Város Napja június 16-án, vasárnap lesz. A város napját a hagyományoknak megfelelően egy téma köré szervezik. 2019. holokauszt emlékév, így az előadásokat is eköré csoportosítják.
Az alpolgármestertől megtudtuk, a Fő tér előkészítési és építési munkálatai miatt pénteken nem lesz piac.

A játékfesztivál programja letölthető ITT!


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-05-03 15:40:33

Pápán forgatott filmek a Magyar Film Napján


ajánlott cikk főképe

2019-03-24 20:19:03

Az a baj.... - beszóltak a papoknak


ajánlott cikk főképe

2019-05-21 12:10:49

Középpontban a pályaorientáció


ajánlott cikk főképe

2019-03-20 17:15:06

Nyílt nap az Erkelben


PÁPA időjárás