Vizsgáztak a művészetisek


2019-06-08 23:23:52  | cikk: ha  | 


Vizsgáztak a művészetisek főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma művészeti képzésének végén a diákok OKJ-s vizsgát tesznek. Az ötödévesek ezúttal is komplex formában adtak számot tudásukról. A néptáncosok és a színházi táncosok a színházban tartottak bemutatót, a grafikusok és a festők pedig az iskolában állították ki munkáikat.

A vizsga előtt egy rövid áhítatot tartott az igazgatónő

A képzőművészetisek vezetője, Kerpel Péter elmondta, hogy kiváló munkák születtek, köszönhető ez a kiváló mestereknek és a diákok tehetségének, szorgalmának. - A tanulmányrajztól az egyedi grafikákon át a kiadványszerkesztésig széles volt a paletta a grafikusoknál. A festők közül többen is sorozatokat készítettek, egy témát köröljártak, amivel több technikával, megközelítéssel foglalkoztak. A grafikusoknak a vizsgán egy kiadványtervet kell készíteniük, ezzel a számítógépes grafikai feladattal kezdtek, aztán elméleti tudásukról adtak számot, majd ezt követte a portfolió és a vizsgaremek bemutatása. A festőknél annyi a különbség, hogy nincs számítógépes grafikai feladat. Hat grafikus és öt festő végez most idén a Refiben - mondta művésztanár. A vizsgabizottság elégedetten nyilatkozott a növendékek teljesítményéről.

 Sok tehetséges táncos van a végzősök közt most is

A színházban hét diák vizsgázott, három színházi táncos és négy néptáncos növendék. Az egyik előírás az, hogy a növendékeknek hatvan percet kell a színpadon tölteniük. A vizsga három részből áll: az egyik az, amikor színpadon mutatják be a koreográfiákat, színpadi improvizációkat a diákok, a tantermi gyakorlati vizsgán tételt húznak, s van egy szóbeli feladatsor, tánctörténettel, folklorisztikával. - Az OKJ-s bizonyítvánnyal mehetnek hivatásos együtteshez is a diákok, de elkezdhetnek tanítani is. A végzősök fele a pályán szeretne maradni, de aki nem a tánccal szeretne foglalkozni, ez az öt év annak is sokat adott - egy hobbit, magas szintű tudást és egy jó közösséget, mondta Kondics Gergely tagozatvezető.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-26 22:32:07

Éves szakmai tanácskozás a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-02-27 19:07:53

Az Országházban jártak a petőfisek


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 12:24:16

Kovács Ottó lett a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltségvezető