Hét sportágban versenyeztek a Miniolimpián


2019-06-15 19:07:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hét sportágban versenyeztek a Miniolimpián főképe
A 29. Pápai Játékfesztivál változatos programkínálatában a sport is helyet kapott, a Nemzetközi Ifjúsági Sporttalálkozón, a Miniolimpián hét sportágban mérették meg magukat a fiatalok és idősebbek.

A barátságos vetélkedések megkezdése előtt a Városi Sportcsarnokban tartották az ünnepélyes megnyitót, melyen dr. Áldozó Tamás köszöntötte a delegációk tagjait, a polgármester beszédében a sportbarátság valamint az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozta. Ezután a Zsoodance TSE valamint egyenesen az Egyesült Államokból érkezett Lirikal TMG nevű rapzenekar produkcióját tekinthették meg a jelenlévők.

Kosárlabda, judo, tenisz, asztalitenisz, úszás, sakk és atlétika sportágban hirdették meg a szervezők a Miniolimpiát, a pápaiak mellett Kampen, Losonc, Leinefelde, Kovászna valamint Schwetzingen sportolói fogadták el a meghívást.

A korábbi évektől eltérően szép számú határon túli nevezés érkezett a sakk partikra, a Huszár Közösségi Házban idén először a felnőtteknek is rendeztek bajnokságot, összesen 34-en ültek le az asztalokhoz, Losoncot hat utánpótlás és felnőtt korú sakkozó képviselte.

A Városi Sportcsarnokban négy csapat pattogtatott a kosárlabda pályán, a házigazda Pápai Kosárlabda Club fiú és lány csapata Ajka korosztályos együtteseivel mérkőzött. A lányok vetélkedésében az ajkaiak bizonyultak jobbnak, míg a fiúknál 30 ponttal a házigazdák legyőzték a szomszédvárat.

Az idei évben is az Acsády Ignác Szakképző Iskola tornatermében gyűltek össze a cselgáncsozók, a Bakony Judo Klub négy korcsoportban hirdette meg a küzdelmeket, melyen 40-en jelentek meg. A házigazda klub mellett két losonci és egy leinfeledei egyesület lépett tatamira.

Az Erzsébet ligeti pályákon kánikulában teniszeztek a játékosok, akik között egy amerikai nevező is volt, a versenyt két korosztályban hirdették meg, a 2001 után született fiúk és lányok valamint a 2001 előtt született hölgyek és urak ragadtak ütőt, akik tekintettel az időjárásra és a verseny rövidségére egy szettet játszottak.

A tragikus hirtelenséggel, 2014-ben elhunyt Bánhidi Márkról idén is megemlékeztek az asztaliteniszezők. A Tarczy tornatermében izgalmas szetteket játszottak a pápai, veszprémi, losonci, kampeni és schwetzingeni ping-pongosok. A serdülőknél 19, a junioroknál 18, a felnőttek között 10-en vállalták a küzdelmeket.

A korábbi évekhez képest visszafogottabb nevezést regisztráltak az úszóknál, a Várkertfürdőben a strand jóval népszerűbb volt, mint a beltéri úszómedence, így is öt egyesület, Pápa, Budapest, Győr, Esztergom és Balatonalmádi közel 80 indulója készült a rajtokra, a testvérvárosokból sajnos nem érkezett jelentkezés.

Nemcsak az ellenfelekkel, hanem a 35 Celsius fokos hőséggel is meg kellett küzdenie az atlétáknak, a kovásznai, losonci és pápai sportolók között távolugrásban, súlylökésben, 100, 400, 800 méteres síkfutás versenyszámokban, egyéniben és csapatban osztották ki az érmeket és okleveleket.

Eredmények:

Kosárlabda

Tenisz

Úszás

Sakk

Atlétika

Képek:


Címkék: játékfesztivál
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet