Egy különleges nap az Esterházy-kastélyban


2019-06-18 19:30:21  | cikk: ha  | 


Egy különleges nap az Esterházy-kastélyban főképe

Június 22-én, a Múzeumok éjszakáján 10-24 óráig várja a vendégeket az Esterházy-kastély, kedvezményes vagy épp ingyenes programokkal, meglepetésekkel, mondta el Boros Katalin ügyvezető a rendezvény sajtótájékoztatóján. Aki például Henri Matisse kiállítására vált jegyet, kap ajándékba egy koktélt, melyet a művész munkássága ihletett. De azok sem térnek haza üres kézzel, akik a Marionett színházban vesznek részt a legyezős jelnyelv továbbképzésén: ők egy legyezővel térhetnek haza, hogy otthon is gyakorolhassák a titkos üzeneteket. Lesz barokk ruhás fotózás, a gyerekeket a játékbirodalom várja, legózhatnak, de természetesen nyitva lesz Marcsi néni kézműves terme is. Ezúttal finom kekszet készíthetnek a látogatók, valamint dobozt díszíthetnek.

A kastélyban egész nap Múzeumok éjszakája lesz, mondta Boros Katalin

A két ingyenes program a két toronyban lesz. A keleti toronyban az élőzenés barokk táncoktatáson az érdeklődők elsajátíthatják a régmúlt bálok táncainak alaplépéseit. A gyerekek számára barokk viseletet is biztosítanak. A nyugati toronyban egy kisfilmet láthatnak a vendégek, a kastély helyén álló egykori várról, melynek története a 15. századig nyúlik vissza. Természetesen a Múzeumok éjszakáján is válthatók jegyek a nyáresti szabadtéri előadásokra, mondta el Boros Katalin.

A Zsinagóga is nyitva lesz 18-24 óráig. Az ismeretlen Kertész Imre című kiállítás ingyenesen megtekinthető, utoljára ezen a napon látható még a vándortárlat Pápán. 20 órától Pápa Város Fúvószenekara lép fel itt, erre jegyet kell váltani, de a bevételt a zenekar felajánlotta a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület javára.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-06 07:11:54

Egérrágta mesék a Pegazus Színháztól


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak


ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:22:57

Teljes fordulatszámon pörög a piac


ajánlott cikk főképe

2020-04-28 13:17:03

Dr. Nagy Ákos az év pápai rendőre