Kovásznai színjátszók Pápán


2019-06-19 21:05:01  | cikk: ha  | 


Kovásznai színjátszók Pápán főképe

A kovásznai Pokolsár színjátszó társulat 2012-ben kezdte meg tevékenységét, azóta főként Tamási-műveket vitt színre a csoport. A Tündöklő Jeromos a hatodik Tamási-darab, amit az egykori diákszínjátszók alkotta, amatőr felnőtt színjátszó csoport tagjai színre visznek. Azért választották ismét Tamási munkásságát, mert humora mellett mély mondanivalót is tartalmaz, és megérinti az erre fogékony közönséget. A darabot Gazda József nyugalmazott tanár rendezte.

A színmű cselekménye dióhéjban annyi, hogy egy kis erdélyi faluban megjelenik az ördög, Jeromos, aki egymásra uszítja az ott élőket, pénzt ad nekik, s cserébe nem kér semmit - csupán a lelkeket. A darab végére azonban felnyílik a falusiak szeme és Tündöklő Jeromos erős kénszagot hátrahagyva menekülni kényszerül.

A kovásznai társulat most Pápára látogat, s június 23-án este 19 órakor bemutatják a Tündöklő Jeromos című színdarabot a Huszár Közösségi Házban. Aki szereti a szép erdélyi ízes beszédet, a tartalmas előadásokat, az ne hagyja ki ezt az alkalmat. A három felvonásos előadásra a belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-29 14:40:18

Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-05-25 15:15:26

Köszönet a városi intézmények dolgozóinak a segítő munkáért - polgármesteri sajtótájékoztató a járványhelyzetről