Kovásznai színjátszók Pápán


2019-06-19 21:05:01  | cikk: ha  | 


Kovásznai színjátszók Pápán főképe

A kovásznai Pokolsár színjátszó társulat 2012-ben kezdte meg tevékenységét, azóta főként Tamási-műveket vitt színre a csoport. A Tündöklő Jeromos a hatodik Tamási-darab, amit az egykori diákszínjátszók alkotta, amatőr felnőtt színjátszó csoport tagjai színre visznek. Azért választották ismét Tamási munkásságát, mert humora mellett mély mondanivalót is tartalmaz, és megérinti az erre fogékony közönséget. A darabot Gazda József nyugalmazott tanár rendezte.

A színmű cselekménye dióhéjban annyi, hogy egy kis erdélyi faluban megjelenik az ördög, Jeromos, aki egymásra uszítja az ott élőket, pénzt ad nekik, s cserébe nem kér semmit - csupán a lelkeket. A darab végére azonban felnyílik a falusiak szeme és Tündöklő Jeromos erős kénszagot hátrahagyva menekülni kényszerül.

A kovásznai társulat most Pápára látogat, s június 23-án este 19 órakor bemutatják a Tündöklő Jeromos című színdarabot a Huszár Közösségi Házban. Aki szereti a szép erdélyi ízes beszédet, a tartalmas előadásokat, az ne hagyja ki ezt az alkalmat. A három felvonásos előadásra a belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2019-12-08 23:46:27

335 ezer forint adomány a beteg gyermekek javára


ajánlott cikk főképe

2019-12-03 15:23:23

Ádventi vendég, végy szállást minálunk...


ajánlott cikk főképe

2019-11-09 16:27:47

Márton napi lámpások a Máltai Kultúr-Kuckóból


ajánlott cikk főképe

2019-11-14 18:28:42

Új járdát kapnak a Második utcaiak


PÁPA időjárás