A Bosszúállók lett a Fesztivál padja program győztese


2019-06-25 14:50:49  | cikk: Babos Petra  | 


A Bosszúállók lett a Fesztivál padja program győztese főképe
A 29. Pápai Játékfesztivál egyik eleme - a Térszínező keretében - a Fesztivál padja elnevezésű program volt, melynek ma tartották az eredményhirdetését.
Kocsis Gyula művelődésszervező ennek kapcsán elmondta, sokat gondolkodtak azon, hogy a diákságot hogy lehetne megszólítani a Játékfesztivállal kapcsolatosan. Néhány évvel ezelőtt jött az az ötlet, hogy a Fő teret, mint a fesztivál egyik helyszínét hogyan lehetne fesztivál hangulatba hozni, hogyan lehetne azt dekorálni a fiatalok közreműködésével.
-Úgy gondoltuk, a zászlókat, ha a fiatalok festik meg, akkor egyfajta dinamizmust kölcsönzünk ennek, s így a diákok önkifejezési szándéka is megjelenik. Ez minden évben folytatódik, minden évben újabb ás újabb zászlófűzérrel bővül a díszítés. Tavaly jött az az ötlet, hogy padokat is fessenek a tanulók. Az önkifejezési törekvéseknek tág teret kínáló programelem valóban megmozgatta a pápai diákságot, hiszen a Pápai Szakképzési Centrum Acsády Ignác Szakképző Iskolája asztalos szakmunkás tanulói által elkészített padokat a három pápai gimnázium növendékei festették, színezték, dekorálták. Így idén is meghirdettük a „Fesztivál padja” címet - tudtuk meg Kocsis Gyula művelődésszervezőtől, aki hozzátette, a padokat a későbbiekben a Játékvárosban szeretnék használni, a színpad előtti nézőtérként.
A padokra a fesztivál ideje alatt lehetett szavazni, s ma hirdettek eredményt a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. Az elkészült nyolc padra közel 3000 szavazat érkezett. A győztes diákok mellett jelen volt tanáruk, Fekete Gábor is.
A díjat - melyeket a Várkertfürdő ajánlott fel - Kocsis Gyula és Róka Norbert művelődésszervezők adták át.
A Fesztivál padja I. helyezettje: Horváth Evelin és Mágocsi Barbara - Türr István Gimnázium
II. Sass Borbála és Sztyehlik Anna - Pápai Református Kollégium Gimnáziuma
III: Szabó Patrik - Petőfi Sándor Gimnázium

Horváth Evelintől megtudtuk, rajzszakkörösként tanára, Gábor bácsi ajánlotta figyelmébe ezt az akciót. Idén Barbival neveztek együtt, mivel mindketten szeretik a Bosszúállókat, ezért ezt választották témául.
Mágocsi Barbara hozzátette, interneten is utánanéztek a képregény pár sorának, s így készítették el, több mint egy héten keresztül. Mint mondták, nagyon jó érzés, hogy ők alkották a legjobbat, így övék a Fesztivál padja elismerés. Kiemelték, az utolsó napon még nagyon szoros volt a verseny, de aztán végül ők nyertek 1043 szavazattal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-02-03 22:33:05

Megtartotta első ülését a hegyekben megalakult részönkormányzat


ajánlott cikk főképe

2020-02-09 17:22:52

Pápa is profitálhat az Európa Kulturális Fővárosa Programból


ajánlott cikk főképe

2020-04-24 09:25:12

Mától a negyven év felettiek kapnak textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 15:54:13

Elkészült a város idei rendezvénynaptára - Sok program várja a pápaiakat