Hétfőn lezárják a Korvin-Korona csomópontot


2019-06-26 10:42:43  | cikk: HuHa  | 


Hétfőn lezárják a Korvin-Korona csomópontot főképe
Hétfőn megkezdődik a gázvezeték cseréje a Korvin és Korona utca kereszteződésében, ezzel párhuzamosan átépítik a csomópontot és kialakítják a kis körforgalmat - jelentette be nem sokkal ezelőtt az útrekonstrukciót végző vállalkozás vezetője és a polgármester. Ez a Korvin utca felújításának utolsó munkafázisa. A sajtótájékoztatón megtudtuk, mivel ezen a szakaszon lakosságot ellátó gázközmű fut, így a fűtési szezonban nem végezhették el a munkát, a gázvezeték cserére jogosult cég pedig csak mostanra tudta beütemezni a kivitelezést.
Az elvégzendő munkáról egyeztetnek

A kereszteződés átalakítása jelentős forgalomkorlátozással jár, a forgalmi rend változásról már a koronás és a Celli úti körforgalomban táblák tájékoztatják majd a közlekedőket. A Celli út irányából a Honvéd és az Irhás utcáig lehet közlekedni: a lakótelep a Honvéd utca felől lesz megközelíthető, az Irhás utca pedig zsákutcaként üzemel majd a következő hetekben, hiszen a Korvin utcai becsatlakozásánál még munkavégzés zajlik. A Korona utca a Zárda utcai körforgalom irányából is zsákutca lesz, a járművekkel az üzleteket kiszolgáló parkolókig lehet majd haladni. Az Egressy Béni utcában lakcímmel rendelkezők számára az Erkel-iskola udvarán keresztül biztosítja a közlekedést a város. -mondta el Molnár István városfejlesztési osztályvezető.  A csomópont építése várhatóan két hónapig tart, addig ez a forgalmi rend lesz érvényben.

A Korvin utca alsó szakaszán mindeközben tovább folyik a munka, itt a járdák megújítása, a szegélyek építése és a parkolók kialakítása zajlik jelenleg. Az utca a Bástya utcától a Fő térig járható.
Szegélyek építése és a parkolók kialakítása zajlik jelenleg

Áldozó Tamás polgármester a csomópont átépítése idejére türelmet kért a közlekedőktől, mint mondta, mindenkinek az együttműködésére szükség van ahhoz, hogy az építkezés zavartalanul folytatódjon.
Áldozó Tamás arról is tájékoztatott, a beruházáshoz 55 millió forint többletköltséget kell biztosítania a városnak, erre az előre nem látott csapadékvíz elvezetési problémák megoldása és a gázvezeték csere költségének biztosítása miatt van szükség. A plusz forrásról holnap dönt a testület.

Képek:


Címkék: felújítás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet