Fekete övet köthetett fel Mezei Dorina


2019-06-28 14:07:37  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Fekete övet köthetett fel Mezei Dorina főképe
A kodokan diploma megszerzése után sikeres danvizsgát tett Mezei Dorina, a Pápai Judo Akadémia 18 éves cselgáncsozója.

A horvátországi Porecben második alkalommal rendezték meg az Európai Judo Szövetség judo fesztiváljának keretein belül a kodokan szemináriumot. Az eseményen ezúttal is részt vettek a magyar kata csapat tagjai, Pápáról 25-en képviseltették magukat. A szeminárium végén lehetőség nyílt a japán mesterek előtt bemutatni a tanult formagyakorlatot, sikeres vizsga esetén pedig a judósok Kodokan-diplomát kaptak az adott katából. A Pápai Judo Akadémia képviselői remekül teljesítettek, hiszen Mezei Dorina, Polz Anita, Nagy István és Kántor István is átvehette diplomáját. Az akadémia fiatal judokája, Mezei Dorina ezután sem pihent, hiszen néhány nappal később Budapesten az Országos Dankollégium elé járult, ahol sikeres danvizsgát tett, ezáltal jogosulttá vált a fekete öv viselésére.

- Azt gondolom megérte a sok sírás, készülés, gyakorlás - nyilatkozta a friss fekete öves, Mezei Dorina. - Tavaly sajnos volt egy lábtörésem, ami miatt fél évet ki kellett hagynom, de januártól gőzerővel készültem a vizsgára, heti több alkalommal. Nagyon izgultam a felmérő előtt, hiszen az Országos Dankollégium elnöke, Flóri Miklós előtt kellett bemutatnom a formagyakorlatot, ami szerencsére jól sikerült, és az elméleti rész sem okozott problémát. Szeretném megköszönni a felkészítést Mezei Csabának és Gajdosi Győzőnek, valamint Gajdosi Biankának, aki az egészet végigcsinálta velem, úgy érzem, egy új korszak kezdődik.

Dorina hozzátette, a kötelező, két éves kivárási időszak után szeretné letenni a második dan fokozatra is a vizsgát, legközelebb pedig az országos bajnokságon szeretne minél jobb eredményt elérni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 19:03:32

Perutz FC: Pontszerzés emberhátrányban


ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-02-25 10:03:55

Karate diákolimpia: Három érem az országos elődöntőn